Sınava girmeyen öğrenci veliye bildirilecek! MEB yeni mevzuatı duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Sınava girmeyen öğrenci veliye bildirilecek MEB yeni mevzuatı duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 16:06

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınava girmeyen öğrencinin veliye bildirilmesine yönelik önemli bir adım attı. Bazı okulların halihazırda devam gerçekleştirdiği bu uygulamayı resmi bir mevzuata bağlayan MEB, velinin öğrenciyi takibini kolaylaştırmayı amaçlıyor. İşte, yazılıya girmeyen öğrenciyi SMS ve E-Posta ile bildirmeyi amaçlayan o yönetmelik

Haberin Devamı

Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu okul yönetimince yazılı, e-posta veya Bakanlık mobil bilgi servisi ile velisine bildirilir. Veli, öğrencisinin sınava katılamama veya projesini zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirir.

(2) Sınavlara katılmayan ve okul yönetimince özrü uygun görülen öğrenciler, önceden öğrenciye duyurularak dersin niteliğine göre yapılacak ölçme ve değerlendirme etkinliğine alınır. Bu ölçme ve değerlendirme etkinliği, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir. Öğrenciler, projelerini öğretmenin belirleyeceği süre içinde teslim eder.”