Serum fizyolojik yasaklandı mı? Sağlık Bakanlığı'ndan o ürünler için kısıtlama açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Serum fizyolojik yasaklandı mı Sağlık Bakanlığından o ürünler için kısıtlama açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 16:44

Serum fizyolojik yasaklandı mı sorusu, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı bilgiler doğrultusunda merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yayımlanan listede, 66 kalem ürüne bakanlık tarafından tedbir konuldu. Peki, bu çerçevede serum fizyolojik yasaklandı mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre “İyon Sağlık Medikal Kozmetik İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret A.Ş.” tarafından farklı markalar altında flakon formunda piyasaya arz edilen ve ekli listede bilgileri yer alan ürünlerin ciddi risk taşıdığı tespit edildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, bu ürünlerin, incelemeler tamamlanıncaya kadar tedbiren piyasaya arzı, piyasada bulundurulması, önerilmesi veya teşhir edilmesi durduruldu. Ayrıca TTİCK sisteminde hareket kısıtlaması getirildi. Peki, bu serum fizyolojik tamamen mi yasaklandı?

SERUM FİZYOLOJİK YASAKLANDI MI?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, “İyon Sağlık Medikal Kozmetik İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret A.Ş.” tarafından farklı markalar adı altında üretilen serum fizyolojik ürünleri kısıtlamayla karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Piyasadaki diğer serum fizyolojik markaları için herhangi bir gelişme söz konusu değil.

KISITLANAN SERUM FİZYOLOJİK MARKALARI İÇİN TIKLAYINIZ