Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Selçuk Bayraktaroğlu'nun biyografisi ve hayatı hakkında merak edilenler!

Güncelleme Tarihi:

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli İşte Selçuk Bayraktaroğlunun biyografisi ve hayatı hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 18:47

Selçuk Bayraktaroğlu'nun hayatı ve biyografisi, atama kararının ardından gündeme geldi. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesinin belirlenmesi için bir araya gelen toplantının ardından atama kararları duyuruldu. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay II nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun geldiği bilgisi paylaşıldı. Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun hayatı ve yaptığı görevler merak ediliyor. Peki Selçuk Bayraktaroğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu hangi görevlerde bulundu? İşte, Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Selçuk Bayraktaroğlu daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri kademesinde birçok görevde bulundu. 1977 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olan Bayraktaroğlu, 1981 yılında Kara Harp Okulunu 1982 yılında ise Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezini tamamladı. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme,Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat Komutanlığı, Siber Savunma Komutanlığı gibi görevlerde bulunan Selçuk Bayraktaroğlu, 2016 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Selçuk Bayraktaroğlu Metin Gürak'ın Libya'da görevlendirilmesi üzerine Genelkurmay II. Başkanlığına vekâlet etmeye başladı. Peki Selçuk Bayraktaroğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte, Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu biyografisi

SELÇUK BAYRAKTAROĞLU KİMDİR?

Selçuk Bayraktaroğlu, 2023 yılında eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Selçuk Bayraktaroğlu daha önce Genel Kurmay 2. Başkanı olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Selçuk Bayraktaroğlu 9 Mart 1961 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi.

1977'de Kuleli Askerî Lisesini, 1981'de Kara Harp Okulunu, 1982'de Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezini bitirdi. Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. 2000'de muhabere kurmay albay rütbesine terfi etti. 2009'a kadar Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Temel Analiz Şube Müdürlüğü gibi görevler üstlendi.

62 yaşında olan Selçuk Bayraktaroğlu, 2009'da tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2009-2011 arası 9. Motorize Piyade Tugayı komutanlığı, 2011-2013 arası Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat Komutanlığı yaptı.

2013'te tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2013-2014 arası Genelkurmay MEBS ve Siber Savunma Komutanlığı, 2014-2016 arası 3. Ordu Kurmay Başkanlığı yaptı.

2016'da korgeneral rütbesine terfi etti ve Genelkurmay Personel Başkanlığına atandı. 10 Ocak 2020'de Metin Gürak'ın Libya'da görevlendirilmesi üzerine Genelkurmay II. Başkanlığına vekâlet etmeye başladı. 2021'de orgeneral rütbesine terfi etti. 24 Ağustos 2021'de asaleten atandı. 24 Aralık 2021'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından başarılarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi