Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? 85 bin personel alımı müjdesi! Gözler başvuru şartlarında

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak 85 bin personel alımı müjdesi Gözler başvuru şartlarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 10:45

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı müjdesinin ardından gözler başvuru şartları ve tarihlerine çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdesinin ardından yeni sistem çalışmasının içinde yer alan Doç. Dr. İhsan Ateş, '85 bin sağlık çalışanı ve tıbbi sekreter alınacak' dedi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca son açıklamasında, ‘Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor.’ dedi. Henüz başvuru şartları hakkında bir duyuru yayımlanmadı. İşte detaylar

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın 85 bin Kadro açacağını duyuran Koca'nın paylaşımı şöyle:

"Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın.

Haberin Devamı

Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın."

Henüz başvuru tarihleri ve şartları hakkında bir açıklama yapılmadı.

BEYAZ REFORM SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Yeni sistem çalışmasının içinde yer alan Doç. Dr. İhsan Ateş Hürriyet’e anlattı: “Ek ödeme arttı, hastanelerin üzerindeki yük kalktı. Herkes çalıştığının karşılığını alacak. Asistanlara pozitif ayrımcılık geldi. Asistanların teşvik ödemelerinde yüzde 50’ye kadar ek artış olacak. Rapor sistemi değişti. Sözleşmeli doktorlar daha iyi özlük haklarına sahip olacaklar. 85 bin sağlık çalışanı ve tıbbi sekreter alınacak.”