Saatler geri alındı mı, alınacak mı 2022? Türkiye'de kış saati uygulaması var mı?

Güncelleme Tarihi:

Saatler geri alındı mı, alınacak mı 2022 Türkiyede kış saati uygulaması var mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 10:11

Kasım ayının gelmesiyle birlikte, normade bu dönemde geçilen kış saati uygulaması da gündemde yer aldı. Akıllarda soru işareti bırakan ise bazı eski elektronik aletlerin saatleri otomatik olarak 1 saat geriye alması oldu. Peki, saatler geri alındı mı, alınacak mı 2022? Türkiye'de kış saati uygulaması var mı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Pek çok ülke kış saati uygulaması nedeniyle saatlerini 1 saat geri aldı. Bu durumda Türkiye'de saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Saatler geri alındı mı, alınacak mı 2022? Türkiye'de kış saati uygulaması var mı? sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

TÜRKİYE'DE KIŞ SAATİ UYGULAMASI VAR MI?

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye'de 2016'dan bu yana kalıcı yaz saati uygulaması geçerli olmaktadır. Bu nedenle Türkiye'de 2022 yılında da kış saati uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Saatler geri alındı mı, alınacak mı 2022 Türkiyede kış saati uygulaması var mı

KIŞ SAATİ UYGULAMASI HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Haberin Devamı

Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkacak. Avrupa ülkelerinden İzlanda, Belarus, Rusya'da ise kış saati uygulanmıyor. Ayrıca pek çok Asya ve Afrika ülkesinde bu uygulama geçerli değil.