Saatler geri alınacak mı 2023? Elektronik saatlere dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Saatler geri alınacak mı 2023 Elektronik saatlere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 15:54

Saatler geri alınacak mı sorusu, Ekim ayının sonuna doğru merak konusu oldu. Pek çok ülkede devam eden yaz ve kış saati uygulaması neticesinde eski model cihazlar, kendisini otomatik olarak 1 saat geriye alacak. Peki, Türkiye'de saatleri geri alınacak mı? İşte, kış saati uygulaması hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kış saati uygulaması, 2023 yılında da Türkiye'de uygulanmayacak. Avrupa'da ise cep telefonları ve dijital saatler otomatik olarak 1 saat geri alınacak. Türkiye'de ise bazı eski cihazlar, otomatik olarak kış saati uygulamasına geçiş yapabileceği için kullanıcıların dikkatli olması gerekecek.

SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK?

Dünya genelinde saatlerin geri alınacağı tarih 29 Ekim Pazar günü olacak.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ SAAT FARKI 2'YE ÇIKACAK

Türkiye’de ise yaz saati uygulaması devam edecek. Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkacak. Yaz ve kış saati arasındaki değişim uzun süredir Avrupa’da tartışma konusu. Birçok kişi saatlerin ileri ve geri alınmasından rahatsız. AB Komisyonu tartışmaların artması üzerine 2018 yılında saat değişikliği konusunda AB çapında bir online anket başlattı. Ankete yaklaşık 3 milyonu sadece Almanya’dan olmak üzere 4.6 milyon kişi katıldı.