Rusya vize istiyor mu? Rusya'ya kimlikle gidilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Rusya vize istiyor mu Rusyaya kimlikle gidilir mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 15:41

Rusya vize istiyor mu sorusu, seyahat etmek isteyen vatandaşların araştırdığı husus oluyor. Başka ülkeye gitmek isteyen kişiler ülkelerin sunduğu bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Peki, Rusya vize istiyor mu? Türkiye’den Rusya’ya seyahat için vize almak gerekiyor mu? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Küreselleşen dünya ile birlikte herkes bazı şartları karşılaması durumunda istediği ülkelere gidebilmektedir. Bu şartların en başında ise vize gelmektedir. Bazı ülkelere vizesiz girmek ne yazık ki mümkün olmamaktadır. İşte, Rusya'nın vize talebi hakkında detaylı bilgiler

RUSYA VİZE İSTİYOR MU?

  • RF’na seyahat edecek vatandaşlar seyahat amacına uygun vize almalıdırlar. Örneğin, turizm amaçlı vize alanlar bu vizelerini öğrenim, iş v.b. başka amaçlarla kullanamazlar.
  • Gezi öncesi otel rezervasyonlarını yaptırmalı ve buna ilişkin belgeleri sınır makamlarına göstermek üzere beraberlerinde bulundurmalıdırlar.
  • Sınır makamlarının sorularını yanıtlarken aldıkları vize türü ile çelişebilecek açıklamalardan kaçınmalıdırlar. Örneğin, turizm amacıyla vize alınmış ise, havaalanında pasaport görevlisine iş görüşmesi veya kurs, seminer gibi amaçla geldiğine dair bir açıklama yapıldığı takdirde, bu vatandaş Türkiye’ye geri gönderilmekte ve sınırdışı edildiği için bundan sonra vize alması hemen hemen olanaksızlaşmaktadır.
  • RF’ye seyahat eden vatandaşlar yanlarında bu ülkede kaldıkları sürece geçimlerini sağlayabilecek kadar nakit para ve/veya kredi kartı bulundurmaları gerekmektedir.
  • RF’ye davet eden firmanın havaalanında karşılamaya gelmemesi de Türkiye’ye geri gönderilmenize yol açabilir.


TÜRKİYE’DEN RUSYA’YA SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU?

Vize şartı aranmadan özel pasaportlar ile Rusya’da belli bir süre kalmak mümkündür. Rusya’ya gidecek olan Türk vatandaşlarından bordo pasaportuna sahip olan kişilerin vize almaları şarttır. Gri veya yeşil pasaportu olan kişiler ise Rusya’ya vizesiz gidebilirler ancak 30 gün süreyle kalabilmektedirler. Diplomatik siyah pasaport sahipleri de vizesiz 90 gün süreyle Rusya’da kalabilirler.