Ruhi Çenet'in kanalı bir kez daha çalındı! Ruhi Çenet YouTube kanalı yeniden mi hack’lendi, phishing nedir?

Güncelleme Tarihi:

Ruhi Çenetin kanalı bir kez daha çalındı Ruhi Çenet YouTube kanalı yeniden mi hack’lendi, phishing nedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 18:03

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet'in YouTube kanalı bir kez daha hacklendi. YouTube’da 8 milyondan fazla abonesi olan Ruhi Çenet’in geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı hack’lenmiş ve daha sonra geri alınmıştı. Türkiye’nin en büyük YouTube kanallarından birisi olan Ruhi Çenet bir kez daha siber korsanların hedefi oldu. Çenet’in YouTube kanalında çeşitli yabancı canlı yayınlar yapıldığı görüldü. Peki, Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Ruhi Çenet YouTube kanalı yeniden mi hack’lendi? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı ele geçirilen Ruhi Çenet bir kez daha aynı sorunla gündeme geldi. 8 milyondan fazla YouTube takipçisi bulunan Ruhi Çenet, hackerların hedefi oldu. YouTuber'ları fishing yöntemiyle bu tuzağa düşüren kötü niyetli kişiler, çaldıkları hesapların isimlerini ve hesaptan açtıkları canlı yayınları kripto ile ilgili değiştiriyorlar. İşte detaylar...

RUHİ ÇENET YOUTUBE KANALI YENİDEN Mİ HACK’LENDİ?

Ruhi Çenet geçtiğimiz haftalarda YouTube kanalının siber korsanlar tarafından çalındığını duyurmuştu. Çenet daha sonra kanalı geri almış ve konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Çenet, bir kez daha hackerların hedefi oldu ve kanalında çeşitli yabancı canlı yayınlar yapılmaya başlandı.

Bilgisayar korsanları, Ruhi Çenet YouTube kanalında Telegram CEO’su Pavel Durov ile yapılan bir röportajı canlı şekilde yayınlıyor. Ayrıca kullanıcıların hediye kazanmak için ekranda yer alan QR kodu taratması isteniyor. Konuyla ilgili Çenet tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

Genellikle belgesel çekimlerinin yer aldığı Ruhi Çenet YouTube kanalı geçtiğimiz haftalarda çalınmıştı. Çenet'in tüm videoları kaldırıldı ve hacker'lar kanal üzerinden canlı yayına başladı. X hesabından açıklama yapan Ruhi Çenet "Yakında kanalımızı geri alacağız, merak etmeyin." dedi.

 

PHİSHİNG NEDİR?

Phishing, genellikle sahte e-postalar veya mesajlar yoluyla kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan bir siber dolandırıcılık türüdür. Bu saldırılar, gerçek gibi görünen, ancak aslında zararlı olan web sitelerine yönlendirme yaparak şifre, kredi kartı bilgileri gibi hassas verileri çalmayı hedefler. Kullanıcıların bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaları ve şüpheli linklere tıklamamaları önemlidir.