Roblox çöktü mü, açılmıyor mu? Son 24 saat Roblox hata raporu

Güncelleme Tarihi:

Roblox çöktü mü, açılmıyor mu Son 24 saat Roblox hata raporu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 09:20

Popüler oyun platformları arasında yer alan Roblox'ta yaşanan bir problemin ardından Roblox çöktü mü, Roblox çalışmıyor mu sorularının yanıtları merakla takip ediliyor. 04:00 - 08:45 saatleri arasında yaşanan problemin ardından server sorunu olduğu ve bir süre kullanıcıların sisteme erişemediği görülüyor. İşte Roblox son 24 saat hata raporu ve detaylar

Haberin Devamı

 

 ROBLOX SON 24 SAAT HATA RAPORU

Roblox çöktü mü, açılmıyor mu Son 24 saat Roblox hata raporu

 

Roblox nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemidir. Kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanır. David Baszucki ve Erik Cassel tarafından 2004'te kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen platform, kullanıcılar tarafından Lua programlama dilinde kodlanmış birden çok türde oyunlara ev sahipliği yapmaktadır. Oyun platformu, 2010'ların ikinci yarısında hızla büyümeye başladı ve bu büyüme COVID-19 pandemisiyle birlikte daha da hızlandı.

Haberin Devamı

Roblox ücretsiz oynanabilir ve oyun içi satın alımlar "Robux" adlı sanal para birimi üzerinden yapılabilir. Ağustos 2020 itibarıyla, Roblox'un 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunmaktadır ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 16 yaş altı tüm çocukların yarısından fazlası tarafından oynanmaktadır.

Roblox, oyun eleştirmenleri tarafından genel anlamda olumlu eleştiriler almıştır.

Haberle ilgili daha fazlası: