Resul Emrah Şahan kimdir, nereli? CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan biyografi bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Resul Emrah Şahan kimdir, nereli CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan biyografi bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2024 11:48

Resul Emrah Şahan, CHP Şişli Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Ekrem İmamoğlu'nun ekibinde yer alan ve İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı gibi görevlerden bulunan Resul Emrah Şahan, kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Peki, Resul Emrah Şahan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

1982 yılında Ankara'da doğan Resul Emrah Şahan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Metropolitan Planlama ve Tasarım Merkezi'nde şehir plancısı olarak göreve başladı. İstanbul'da tarihi kent alanları üzerine projelerde yer aldı.

Ulaşım, altyapı, kentsel politikalar, kentlerin teknolojiyle entegrasyonu konularında özel sektöre ve kamu kuruluşlarına uzun yıllar danışmanlık yapan bu kişi, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak katılımcı kent planlama ve araştırma-geliştirme çalışmaları alanlarında projeler geliştirdi. Beylikdüzü Vizyon 2030 çalışmasında etkin rol aldı.

Haberin Devamı

2013 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesi'nin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetti.

2019-2023 yılları arasında İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı, Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan bu kişi, bu dönemlerde İstanbul 2050 Vizyon Planı ve Şişli Afet Yönetim Planı'nın hazırlanmasında etkin görev aldı.

Yirmi yıl yaşadığı, belediye meclis üyesi olduğu Şişli'de 2024 Türkiye Yerel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan Adayı olarak yer almaktadır.