Prof. Dr. Güliz Muğan kimdir, kaç yaşında? Güliz Muğan İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı!

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Güliz Muğan kimdir, kaç yaşında Güliz Muğan İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 14:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları göre; 4 üniversiteye rektör ataması yapıldı. İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güliz Muğan atandı. Güliz Muğan kimdir? sorusu da bu gelişmeyle beraber merak edilmeye başlandı. İşte Okan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Güliz Muğan’ın hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında; 4 üniversiteye yeni rektör ile bakanlıklarda açık bulunan müfettişlik kadrolarına atamalar gerçekleştirildi. İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güliz Muğan atandı.

PROF. DR. GÜLİZ MUĞAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Güliz Muğan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans ve doktorasını alan Güliz Muğan, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Çevre Psikolojisi alanından mezun oldu. 2009 yılında Avrupa Birliği destekli uluslararası bir proje kapsamında doktora sonrası çalışmasını tamamlayan Muğan 2010 yılından bu yana Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Alışveriş merkezleri ve sokaklar da dahil olmak üzere kentsel kamusal alanlarda gençlerin davranışları, evrensel tasarım yaklaşımı, zaman kullanımı çalışmaları, cep telefonu kullanımı ve gözetim teknolojilerinin kentsel mekanlara etkileri üzerine makaleleri ve kitapları bulunmaktadır.