PTT personel alımı mı yapacak? 2022 PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihleri

Güncelleme Tarihi:

PTT personel alımı mı yapacak 2022 PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 16:42

PTT personel alımı tarihleri ve başvuru şartları son günlerde en çok araştırılan konulardan birisi oldu. PTT bünyesinde işe girmek isteyen vatandaşlar, kurumun alım şartlarını ve hangi kadrolara alım yaptığını merak ediyor. PTT normal şartlarda düzenlenen yazılı sınav ve ardından yapılan mülakatlarla personel alımı yapıyor. Peki 2022 PTT personel alımı yapacak mı? İşte konuyla ilgili son yaşanan gelişmeler…

Haberin Devamı

PTT bünyesinde kariyerini sürdürmek isteyenler, pür dikkat alım ilanı yayınlanıp yayınlanmadığına odaklanmış durumda. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nde alım yapılacak kadrolara göre başvuru şartları değişkenlik gösteriyor. PTT yurt dışındaki alımlar haricinde kadrolara T.C. vatandaşı personel kabul ediyor. 30 yaşını aşmayanlar açılan kadrolara başvuru yapabilirken, kamu haklarından yasaklı bulunanlar, başka kurum ve kuruluşlarda mecburi hizmet yükümlülüğü olanların başvuruları kabul edilmiyor. Peki 2022 PTT personel alımı ne zaman, başvuru şartları açıklandı mı? İşte PTT personel alımına ilişkin detaylar!

2022 PTT Personel Alımı Yapacak Mı?

PTT’den personel alımına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Başvuru için ilan yayınlandığında gerekli şartları taşıyan adaylar, uygulanan sınav ve mülakatlara katılım sağlayarak başarılı olmaları takdirde personel olarak kabul ediliyor. Posta Telgraf Teşkilatı alım yaptığında açılan ilanda başvuru şartları, başvuru tarihleri ve diğer durumlar net bir şekilde ifade ediliyor.

Haberin Devamı

PTT personel alımı mı yapacak 2022 PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihleri

PTT İş Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

PTT yıl içerisinde yapacağı alımlarda genel olarak benzer başvuru şartlarını dikkate alıyor. Birden fazla kadroya alım yapıldığı takdirde adaylara tek bir seçim hakkı sağlanırken, başarılı olunması durumunda puanlara göre değerlendirilmeye alınıyor. PTT alımları yazılı sınav ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Sınavlara katılmak isteyenler önceden belirlenen sınav ücretini Ziraat Bankası’na yatırarak sınavlara giriş yapabilirler. PTT personel alımlarına katılmak isteyenler, resmi internet sayfası üzerinde bulunan iş başvuru formunu doldurabilirler.

PTT Personel Alımı Şartları Neler?

Henüz güncel bir alım yapılmadığı için özel başvuru şartları belli değil. Ancak PTT genel başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde

Haberin Devamı

istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

PTT personel alımı yapılacak mı, ne zaman? Ekim 2022 PTT personel alımı başvuru şartları nedir ve tarihleri belli mi, kimler başvuruda bulunabilir?
ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

Haberin Devamı

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.