PTT bu yıl personel alımı yapacak mı, şartları neler olacak? PTT personel alımı 2024 adaylar tarafından bekleniyor...

Güncelleme Tarihi:

PTT bu yıl personel alımı yapacak mı, şartları neler olacak PTT personel alımı 2024 adaylar tarafından bekleniyor...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 15:23

PTT personel alımı 2024 yılında binlerce kişinin takip ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye’nin en eski teşkilatlarından Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı son günlerde kamuoyunun en çok merak edilen konularından birisi oldu. PTT personel alımı şartları bu sebeple araştırılıyor. Personel alımları genellikle 18-35 yaş arasındaki yaş grubundan oluyor. Peki, Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) bu yıl personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı 2024 olacak mı, şartları neler olacak?

Haberin Devamı

Türkiye’nin en eski kuruluşlarından birisi olan Posta Telgraf Teşkilatı oldukça büyük bir değere sahip. 2024 yılı PTT personel alımı da bu sebeple binlerce kişi tarafından merak ediliyor. PTT bu yıl alım yapacak mı? sorusuna cevap arayan kişiler resmi kaynakların açıklamalarını bekliyor. 2024 yılı içerisinde birçok kurum ve meslek grubuna alımlar gerçekleştirildi. İşte geçtiğimiz yıllarda yapılan personel alımlarında adaylarda aranan şartlar…

BU YIL PTT PERSONEL ALIMI 2024 YAPILACAK MI, NE ZAMAN YAPILACAK?

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı detayları için bekleyiş devam ediyor. 2024 yılında PTT personel alımı yapacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili en güncel gelişmeler haberimiz içerisine eklenecektir. 2024 yılında Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı tarihlerini duyurduğunda kendi web sitesi üzerinden ilan yayınlayacak. Bu ilana göre adaylar başvuru yapabilecekleri kontenjanları, meslekleri ve başvuru tarihlerini öğrenecek. Geçtiğimiz yıllarda Avukat, Mühendis, Gişe ve Büro personeli, Postacı, Güvenlik görevlisi, Temizlik görevlisi kadrolarına alım yapılmıştı.

Haberin Devamı

PTT 10 BİN PERSONEL ALIMI DOĞRU MU?

PTT, kendi ve iştiraklerinin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyurular ile personel alımı gerçekleştirmekte ve süreci yürütmektedir. Ancak PTT'nin resmi internet sitesi incelendiğinde personel alımı duyuruları arasında 10 bin personel alımı sürecine dair herhangi bir bilgi ya da duyurunun yer almadığı gözlemlenmektedir. Dolayısıyla PTT personel alımı iddialarının doğruluk payının tespiti, kurumun resmi internet sitesi üzerindeki duyurular sayfasının takibi ile sağlanabilecektir.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Personel alımı şartları, genel ve özel olmak üzere iki aşamada sağlanmaktadır. Özel şartlar alım yapılacak kadroya göre değişkenlik gösterir. Henüz 2024 yılı personel alımı ilanı yayınlanmadığından özel şartlar açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda şartlar şu şekildeydi;

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak

Haberin Devamı

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

Haberin Devamı

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.