Polis Akademisi PMYO başvuru sonuçlarında son durum: PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Polis Akademisi PMYO başvuru sonuçlarında son durum: PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 08:58

PMYO başvuru sonuçları için araştırmalar başladı. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacak. Başvurular 5 Ağustos tarihine kadar yapıldı. Peki, PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

PMYO başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. PMYO ön başvuruları 5 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında tamamlandı. Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçiriliyorlar. Daha sonra ise fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılıyor.

PMYO BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PMYO başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bilgi verilmedi. Başvurular 5 Temmuz - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden (www.pa.edu.tr) duyurulacak.

Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Sınavlar ve değerlendirme; Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı olmak üzere iki aşamada yapılır.

Haberin Devamı

Polis Akademisi PMYO başvuru sonuçlarında son durum: PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hükme göre ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı komisyonlarının kararları kesindir, itiraz edilemez.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede şahsen başvuruda bulunacakları ve sınava katılacakları www.pa.edu.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir.