OSMANİYE SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor? İşte son seçimde Osmaniye AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

OSMANİYE SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor İşte son seçimde Osmaniye AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 16:25

Osmaniye seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. 14 Mayıs Pazar, bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Osmaniye milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki Osmaniye kaç milletvekili çıkarıyor? Osmaniye seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Osmaniye son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

Osmaniye Seçim Sonuçları, 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Osmaniye milletvekili seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü sandık sandık Hurriyet.com.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. İşte, 2023 Osmaniye milletvekili adayları ve son seçimde çıkan oy oranları ile ilgili önemli detaylar...

2023 SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İşte, tüm bu sürecin sonunda geçici sonuçlar da ortaya çıkacak. YSK cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları seçim yasaklarının kalkmasının ardından ilan edilecek.

OSMANİYE SEÇİM SONUÇLARI 2023

Osmaniye seçim sonuçları 2023, Hurriyet.com.tr Seçim 2023 sonuç sayfaları üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Osmaniye seçim sonuçları, sandık sandık anlık bilgilerle Hürriyet 2023 Seçim sayfasında olacak.

2023 SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

OSMANİYE 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Osmaniye toplam seçmen sayısı: 358.510

Kullanılan oy: 308.729

Geçerli oy: 312.471

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI ZORUNLU MU?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenip oyunu kullanabilecek.

OY VERME İŞLEMİNDE HANGİ KİMLİK BELGELERİ ZORUNLU?

Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ OLACAK?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.

2023 OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İşte, parti ve bağımsız Osmaniye 2023 milletvekili adayları isim listesi;

AK PARTİ 2023 OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

Haberin Devamı

1 DERYA YANIK
2 SEYDİ GÜLSOY
3 İLYAS YİĞİT
4 MESUT TOKUR

OSMANİYE 2023 CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 ASU KAYA
2 ÜNAL KÖKSAL
3 MEHMET ORHUN DÖĞÜŞCÜ
4 RIZA TEKEREK

OSMANİYE 2023 MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 DEVLET BAHÇELİ
2 RUHİ ERSOY
3 HAKAN HAKKOYMAZ
4 ALİ FUAT KARDAŞ

OSMANİYE 2023 İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 ELİF LOĞOĞLU
2 MEHMET DEMİR
3 ADEM KIDIK
4 FATİH KILIÇ

SON SEÇİMDE (2018) OSMANİYE KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Osmaniye'nin 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Osmaniye ilinden 4 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

Haberin Devamı

SON SEÇİMDE (2018) OSMANİYE'DEN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKTI?

MÜCAHİT DURMUŞOĞLU ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
İSMAİL KAYA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
DEVLET BAHÇELİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
BAHA ÜNLÜ CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Haberle ilgili daha fazlası: