Öğretmenlerin 2. yer değiştirme (il içi ve il dışı tayin 2023) başvurusu başladı! MEB yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru kılavuzu yayında

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin 2. yer değiştirme (il içi ve il dışı tayin 2023) başvurusu başladı MEB yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru kılavuzu yayında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 12:04

Öğretmenlerin yer değiştirme başvurusu 25 Ağustos tarihinde başladı. Mazerete Bağlı Yer Değiştirme kapsamında 2. Yer Değiştirme başvuru tarihleri açıklandı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde öğretmenlere ikinci bir yer değiştirme hakkı daha tanıyacaklarına dair müjdesinin ardından bugün ikinci yer değiştirme takvimi de duyuruldu. Buna göre Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusu için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli açıklama geldi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen il içi ve iller arası tayin işlemlerinin ardından 2. başvurular başladı. Öğretmenlerin 2. yer değiştirme başvuru tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı duyurunun akabinde netlik kazandı. Diğer yandan Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularında sonuçların açıklandığını duyurdu. Peki, 2. yer değiştirme takvimine göre başvurular ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

2.YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

2.YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

İLİŞİK KESME NE ZAMAN YAPILACAK? 

Öğretmenlerin ilişik kesme tarihi, 31 Ağustos olacak. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.