Nicki Minaj kimdir, nereli? Nicki Minaj şarkıları ve kariyeri hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Nicki Minaj kimdir, nereli Nicki Minaj şarkıları ve kariyeri hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 16:34

Nicki Minaj, kariyeri ve özel hayatı ile merak ediliyor. Nicki Minaj, 8 Aralık 1982 tarihinde Carol ve Robert Maraj çiftinin bir çocuğu olarak Trinidad ve Tobago'nun başkenti olan Port of Spain'in Saint James adlı banliyösünde doğdu. Gerçek adı Onika Maraj olan Nicki Minaj'ın iki kardeşi vardır, Hint ve Afro-Trinidad kökenlidir. Maraj'ın annesi muhasebe memurluğu, döviz vezneciliği ve gospel şarkıcılığı dahil olmak üzere birçok işe girdi. Babası ise American Express'de çalıştı, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı yaşadı, bir keresinde evlerini yakarak annesini öldürmeye teşebbüs etti. İşte, Nicki Minaj hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Maraj, beş yaşına kadar büyükannesiyle Saint James'te yaşadı ve zaman zaman annesi tarafından ziyaret edildi. Daha sonra annesiyle birlikte 1987 yılının Aralık ayında New York'un Queens ilçesine yerleşti. Maraj, yetişme disiplininden yoksun olduğunu belirtti, bu onun "arayıp bulup kendine disiplin uygulamasına" sebep oldu.

Maraj, ilköğretim yıllarında P.S 045 Clarence Witherspoon School'a ve Elizabeth Blackwell Middle School 210'e devam etti, burada klarnet çalmayı öğrendi. Buradan sonra müzik, görsel ve sahne sanatları konusunda uzmanlaşmış bir şekilde 2000 yılında LaGuardia High School'dan mezun oldu. Drama programına katıldı ve ilk kez LaGuardia'dayken şarkı söylemeyi planladı ancak seçmelerin yapıldığı gün sesini kaybetti. Minaj lise hayatını "oyunculuk ve erkekler" nedeniyle derslerden kopuk olarak tanımladı. Bir aktris olmak istiyordu ve 2001 yılında "In Case You Forget" adlı Off-Broadway tiyatro oyununda yer aldı. O sırada Minaj, Brooklyn'de rap yapan birkaç kişi ile tanıştı. Bu hip hop kariyeri için attığı ilk adımdı. Attığı adımlarda başarısız olmaya devam ederken, 19 yaşında Bronx'taki Red Lobster'da garson olarak çalışmaya başladı. Ancak müşterilere karşı nezaketsizlik yaptığı için işten çıkarıldı. Daha sonralarda benzer nedenlerden dolayı birçok işyerinden daha çıkarıldı. Maraj'ın yaptığı diğer işler arasında yönetici asistanlığı, müşteri hizmetliliği ve Wall Street üzerindeki bilinmeyen bir işin bir ofis yöneticiliği de vardı. Bütün bunlar üzerine, hayallerinden vazgeçmedi ve rap yeteneklerini geliştirip kendini gruba adadı. Minaj'a göre bunların hepsini annesine iyi bir yaşam sunmak için yapıyordu.

FİLMLERİ

  • Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor (2012)
  • Öteki Kadın (2014)
  • Barbershop: The Next Cut (2016)
  • Angry Birds Filmi 2 (2019)

ŞARKILARI

  • Pink Friday (2010)
  • Pink Friday: Roman Reloaded (2012)
  • The Pinkprint (2014)
  • Queen (2018)
  • Beam Me Up Scotty (2021)