Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı başvurusu için son gün! İşte, başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı başvurusu için son gün İşte, başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2023 11:10

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı başvurusu için son güne girildi. Toplam 100 itfaiye erini istihdam edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, müracaatları internet üzerinden de kabul ediyor. İşte, Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı şahsen başvurusu akabinde şartlara haiz olan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek 500 aday yazılı ve uygulama sınavına çağrılacak.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı sınav 24 Nisan 2023 tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde saat 10.00’da yapılacak olup Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan), Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, (25 puan) konularını kapsar. Sınav süresi 120 dakikadır. Yazılı sınavda ilk 60 dakika sınav salonundan çıkmak yasaktır. İlk 60 dakikada salondan çıkan aday salona tekrar alınmayacaktır.

Yazılı sınavda yanlış cevaplar, doğru sayısını etkilemeyecek olup her soru 1 puan değerinde olacaktır.

Sınav salonunda kamera kaydı yapılacaktır. Adayların sınava cep telefonu, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, her türlü saat, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb cihazlar ile kulaklık, bilezik, küpe, kolye, yüzük (alyans hariç) ve diğer takılar, her türlü plastik ve cam eşya, banka kartı, her türlü elektronik/mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb yayınlar, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim malzemeleri ile gelmeleri kesinlikle yasaktır. Bu tür eşya, araç-gereçlerle sınava girmiş adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YAZILI SINAV YÜZDE 40'A TEKABÜL EDECEK

Atamaya esas puanın hesaplanması; yazılı sınavın %40’ı, uygulamalı sınavın %60’ı alınarak oluşturulacaktır. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır.

Uygulamalı sınava adaylar alfabetik sıraya göre çağrılacaktır. Belirtilen gün ve zamanda mazeretsiz olarak katılamayan aday doğrudan elenecektir.

SINIR 3:10 OLACAK

Parkuru erkek adaylar için 03:10 dk. ve altında, kadın aday için 03:20 dk. ve altında tamamlayan 100 puan alacaktır. Adayın uygulama parkur süresinin salise kısmı 50 ve üstü olanlar yukarıya, 50’nin altında olanlar aşağıya yuvarlanacaktır. Örneğin adayın süresi 03:20:49 ise 03:20:00; 03:20:50 ise 03:21:00 kabul edilecektir.

Parkurun tamamı tam koşum emniyet kemeriyle yapılacaktır.

Her istasyonun başında bir görevli bulunacaktır. Hatalı yapılan istasyon için kırmızı flama kaldırılacak. Aday kırmızı flamayı gördüğünde o istasyonu baştan tekrarlayacaktır. İstasyonu tekrarlamayan adaylar diskalifiye edilecek ve elenecektir.

Haberin Devamı

PARKUR DENENEBİLECEK

Başvurusu kabul edilen 500 adayın uygulama parkurunu denemek istemesi halinde sınav komisyonunun uygun gördüğü program ve zaman diliminde en fazla 3 defa olmak kaydıyla Ata Eğitim Merkezindeki uygulama parkurunu kullanmalarına izin
verilecektir.