Marmara Belediyesi hangi partide? Balıkesir Marmara Belediye Başkanı kimdir? 2019 Marmara yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Marmara Belediyesi hangi partide Balıkesir Marmara Belediye Başkanı kimdir 2019 Marmara yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 17:47

Marmara Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Marmara yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Balıkesir Marmara Belediyesi hangi partide? Marmara Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Balıkesir Marmara Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Marmara Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Marmara yerel seçim sonuçları 2019

MARMARA BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Marmara için 6.727 kullanıldı.AK Parti başkan adayı Süleyman Aksoy %56.62 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Marmara Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

MARMARA BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN AKSOY KİMDİR?

Süleyman AKSOY, 25.08.1965 yılında Trabzon'un Sürmene İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Hasan Tahsin Kırali ilkokulunda; lise eğitimini Sürmene Lisesi'nde tamamladı.

1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Haberin Devamı

1996 yılında Saraylara gelerek burada jeoloji mühendisi olarak iş hayatına atılan ve aynı zamanda Saraylar Belediyesi’nde iki dönem AK Parti Meclis Üyeliği yapmış olan Aksoy, 2010 yılı sonunda Belediye Başkanı Güner YAVUZ' un vefatının ardından Meclis üyelerinden tam destek alarak Saraylar Belediye Başkanı oldu.

2014 yılında Saraylar ve Avşa Belediyeleri’nin Marmara Belediyesi’ne bağlanmasının ardından Marmara Adalar Belediye Başkanlığı’na AK Parti Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Ekinlik, Avşa ve Marmara olmak üzere toplam üç ada halkının oy takdiriyle tekrar seçilerek Marmara Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Aksoy, 2019 seçimlerinde de güven tazeleyerek Marmara Belediye Başkanı olarak göreve devam etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Aksoy, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, İda Madra Jeopark Turizm Altyapı Hizmeti Belediyeler Birliği ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği meclis üyesidir.

Halen görevine devam etmekte olan Aksoy, evli ve 3 çocuk babasıdır.