Maraton koşusu ne zaman, saat kaçta başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Maraton koşusu ne zaman, saat kaçta başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 15:31

İstanbul Maraton koşusu, bu yıl da on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek. Avrupa ve Asya kıtası arasında koşulması dolayısıyla Avrasya Maratonu olarak da bilinen bu etkinlik, 1979 yılından bu güne gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Peki, maraton koşusu ne zaman gerçekleşecek? İşte, Maraton İstanbul hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Maraton İstanbul, 6 Kasım Pazar günü saat 09.00'da başlayacak.

İstanbul Maratonunun gerçekleşme serüveni ise şu şekilde;

İlk kez 1973 yılında Tercüman Gazetesi tarafından gündeme getirilen Asya’dan Avrupa’ya koşma fikri, 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleşebildi. 1 Nisan 1979’da köprü üzerinde koşan atletleri görenler, bunun iyi bir 1 Nisan şakası olduğunu düşünmüşlerdi. Yıldan yıla katılımın arttığı İstanbul Maratonu’nun bugünkü kapsamına ulaşması ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde organize edilmesiyle sağlandı. Asya-Avrupa Koşusu olarak başlayan maratonun adı daha sonra ki yıllarda Kıtalar Arası Avrasya Maratonu (Intercontinental Euroasia Marathon) olarak değiştirildi. 2013 yılında ise, maratonun adı dünyanın tüm maratonlarında olduğu gibi, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacı ile İstanbul Maratonu olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Maratonu’nun yıllar içinde gelişimi ve bugün olduğu gibi dev bir organizasyona dönüşmesi zorlu bir süreç sonucunda oldu. Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesi İstanbul Maratonu’nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirdi. 40 yılı aşkın tarihi boyunca, karşılaştığı tüm engelleri aşarak gündemdeki yerini korumayı ve dünya çapında daha fazla sporcunun ilgisini çekmeyi başardı. Ve sonunda İstanbul Maratonu, Türk atletizmi, uluslararası spor dünyası ve İstanbullular için vazgeçilmez bir spor şölen havasına kavuştu.