Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? 2022 Lise nakil işlemleri hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Lise nakil işlemleri nasıl yapılır 2022 Lise nakil işlemleri hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 10:24

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlemleri hakkında detaylar da merak ediliyor. LGS 1. nakil işlemleri 25-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 1 Ağustos'ta ilan edilecek. Peki lise nakil işlemleri nasıl ve nereden yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

LGS tercih sonuçlarının belli olmasının ardından veli ve öğrenciler de nakil sürecine odaklandı. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil işlemlerini tamamlayacak. 1.nakil işlemleri 25 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Peki lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak.

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS NAKİL TARİHLERİ

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şu şekilde;

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-05 Ağustos 2022

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos 2022

Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.