KYK yurtlarının açılması için geri sayım... Yurtlar ne zaman açılıyor?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtlarının açılması için geri sayım... Yurtlar ne zaman açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 18:29

KYK yurt başvuruları 2022 yılında ağustos ayında alındı. Sonuçlar ise eylül ayında açıklandı. Öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Üniversitelerde eğitim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, yurtların açılış takvimi adayların gündeminde yer alıyor. Peki, KYK yurtları ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Resmi değerlendirmelerin ardından 7 Eylül'de KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Birinci faz yerleştirme sonuçlarında tarihimizin en yüksek oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik" dedi. Bu gelişmenin ardından şimdi de yurtların öğrencilerin hizmetine açılacağı tarih merak konusu oldu. İşte, bu kapsamda en son gelişmeler...

YURTLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

KYK yurtlarının, yakın zaman sonra başlayacak kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından açılması bekleniyor.

Bu kapsamda resmi kurum ya da kişilerden açıklamalar geldikçe gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR VE BU ÜCRET NE KADARDIR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası: