KYK YURT SONUÇLARI 2022: KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK YURT SONUÇLARI 2022: KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 11:32

KYK yurt başvuruları GSB tarafından başladı. Müracaatlar devam ederken KYK yurt sonuçları için heyecan başladı. 2022-2023 KYK yurt başvuruları 24 Ağustos’tan itibaren e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Adaylar işlemlerini 28 Ağustos’a kadar tamamlayacaklar. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini güncelleyebilecek. Gözler şimdi KYK yurt başvuru sonuçları için yapılacak açıklamada. Peki, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

KYK yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvurularını e-Devlet üzerinden alıyor. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabiliyor. Başvuru yapan adaylar sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuru sonuçları eylül ayında açıklanmıştı.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bilgi verildi. KYK yurt başvuruları bu sene 28 Ağustos’ta sona erecek. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuru sonuçları eylül ayında açıklanmıştı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Başvuru ve sonuç açıklamaya ilişkin her tür bilgiye internet sitesinden ulaşılabilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

24 Ağustos’ta başlayan yurt başvuruları, 28 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini güncelleyebilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.