KYK WİFİ GİRİŞ ve AKTİFLEŞTİRME nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK WİFİ GİRİŞ ve AKTİFLEŞTİRME nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 17:09

KYK WİFİ giriş ekranı ile internete ulaşmak mümkün olabiliyor. KYK yurtlarında ikamet eden öğrenciler için sunulan KYK WİFİ, belirli kota ile kullanılabiliyor. Öğrencilerin kotayı aşması durumunda ise kısıtlama yaşanıyor. Peki, KYK WİFİ giriş ve aktifleştirme nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KYK WİFİ Giriş işlemi için öncelikle telefonunuzun veya bilgisayarınızın Wi-Fi kısmını aktif ettiğinizde karşılaşacağınız KYKWIFI yazan bir ağla karşılaşacaksınız.

KYKWIFI isimli Wi-Fi bağlantısına giriş yaptığınızda internet kullanabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekecektir.

Eğer Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda otomatik olarak bir sayfa cihazınızda açılmaz ise wifi.kyk.gov.tr adresine kullandığınız internet tarayıcısı ile giriş yapmalısınız.

Bu adrese giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek internet kullanımına başlayabilirsiniz.

KYK WİFİ AKTİFLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

KYK WİFİ sistemine giriş yaparken “Kullanıcı Aktif Değil” hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hatayla karşılaştıysanız aşağıdaki ihtimallerden birisini yaşıyor olabilirsiniz.

  • Aylık kullanım kotanızı doldurmuş olabilirsiniz. Kota dolumuyla ilgili idareye başvurarak Wi-Fi hesabınızın tekrar aktif edilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunmazsanız otomatik olarak ayın sonunda otomatik olarak hesabınız aktifleşecektir.
  • KYK yurtlarına yeni kayıt olduysanız resmi işlemlerde bir hata olmuş olabilir. E-devlet üzerinden kaydınızı kontrol ederek bir hata mevcutsa idareye başvurarak durumunuzu bildirmelisiniz.
Haberle ilgili daha fazlası: