Kripto varlık kanun teklifi için gözler TBMM'de! Kripto varlık yasası 2024 ne zaman çıkacak, maddeleri neler olacak?

Güncelleme Tarihi:

Kripto varlık kanun teklifi için gözler TBMMde Kripto varlık yasası 2024 ne zaman çıkacak, maddeleri neler olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 17:34

Kripto varlık kanun teklifi için gözler Meclis'e çevrildi. Kripto varlık yasası için uzun zamandır süren çalışmalarda sona gelindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı sebebiyle verdiği arayı 1.5 ay sonra sonlandırıyor ve mesaiye başlıyor. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, Kripto varlık yasası ne zaman çıkacak, maddeleri neler olacak? İşte kripto varlık kanun teklifi ile ilgili tüm detaylar!

Haberin Devamı

Kripto varlık kanun teklifi Meclis’te görüşülmesi beklenen gündem konuları arasında yer alıyor. Son yıllarda dünya çapında popülerlik kazanan kripto varlık Türkiye’de de ilgi görüyor. Yasa tasarısı ile kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler belirlenecek. Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak. Peki, Kripto varlık yasası 2024 ne zaman çıkacak?

KRİPTO VARLIK YASASI 2024 NE ZAMAN ÇIKACAK, MADDELERİ NELER OLACAK?

31 Mart yerel seçimleri ve bayram nedeniyle çalışmalarına yaklaşık 1.5 ay ara veren TBMM, 16 Nisan salı yoğun gündemle yeniden açılıyor. Meclis’te bu hafta tartışılması planlanan konular arasında kripto varlıklar da yer alıyor. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

Haberin Devamı

İŞLEM VERGİSİ ALINMASI PLANLANIYOR

Kripto para piyasası yasa tasarısının kanunlaşmasıyla kara para aklanmasının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Belli sınırı geçen kazançlardan da işlem vergisi alınması planlanıyor. Düzenlemenin yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor.