Kraliçe Elizabeth öldü mü? ''Londra Köprüsü yıkıldı'' kodu ile duyuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Elizabeth öldü mü Londra Köprüsü yıkıldı kodu ile duyuruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 23:16

Kraliçe Elizabeth'in hayatı son dakika haberinin ardından merak konusu oldu. Gelen bilgiye göre İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tıbbi gözetim altına alındığı duyurulmuştu. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık sorunları yaşadığı ve doktorları tarafından acil olarak gözetim altına alındığı bildirildi. Haber ajansları tarafından son dakika olarak duyurulan habere göre Kraliçe Elizabeth yaşamını yitirdi. Kraliçe Elizabeth, 70 yıldır hükümdarlık koltuğunda oturmuş ve ülkeyi en uzun süre yöneten kraliçe unvanına sahip olmuştu. Peki, Kraliçe Elizabeth kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth bir süredir sağlık sorunları yaşamaya devam ediyordu. Ülkenin yeni Başbakan'ı Liz Truss'ın tebrik kabulünde bile Balmoral'daki şatosundan ayrılamayan kraliçenin sağlık durumunun kötüleştiği açıklandı. Dünya basınından gelen bilgiye göre Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi... 

KRALİÇE II. ELIZABETH'İN HAYATI

Kraliçe II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor), 21 Nisan 1926 tarihinde dünyaya geldi. 6 Şubat 1952’de babası Kral VI. George’un ölümü üzerine tahta geçen Kraliçe Elizabeth, 70 yıldır hükümdarlık koltuğunda oturuyor ve ülkeyi en uzun süre yöneten kraliçe unvanına sahip.

1952 yılında tahta çıktığında Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan'ın kraliçesi oldu. 2 Haziran 1953 tarihinde taç giyme töreni gerçekleştirildi ve bir ilk yapılarak tören televizyonda gösterildi. 1956'dan 1992 yılına kadar krallıkların sayısı değişti. Günümüzde Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in de kraliçesidir.

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth, 9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarih boyunca en uzun süre hüküm süre kraliçe oldu.

II. Elizabeth, kral VI. George'un ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. 21 Nisan 1926'da Londra'da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde doğdu. Çocukluğunda kendisini Lilibet diye çağırırlardı. Babasırahatsızlığı döneminde Elizabeth'in ziyaretleri moral veriyordu.

9 Kasım 1947'de Yunanistan ve Danimarka Prensi olan Kraliyet Deniz Kuvvetleri teğmenlerinden Philip Mountbatten ile nişanlandığı duyuruldu. 20 Kasım 1947'de Westminster Abbey'de evlendiler. Evlendikten sonra Philip, Kraliçe II. Elizabeth'in babası olan dönemin Birleşik Krallık Kralı VI. George tarafından Duke of Edinburgh yani Edinburgh Dükü olarak atandı. Kraliçe ile Prens Philip'in Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu.,

Haberin Devamı

Kraliçe, eşi ile Kenya yolculuğu sırasında 6 Şubat 1952'de babasının öldüğü ve yerine kendisinin geçtiği haberini aldı. İlk Parlamento açış konuşmasını 4 Kasım 1952'de yaptı ve 1953 yılında resmî olarak taç giydi. Aynı zamanda babasının yerine İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı seçildi.

1936 yılında büyükbabası, kral V. George vefat edince amcası VIII. Edward kral ilan edildi. Amcasının tahttan feragat etmesi üzerine babası Prens Albert VI. George olarak tahta geçti. Kraliçe Elizabeth, erkek veliaht olmadığından babasından sonra ikinci veliaht oldu.

AÇIKLAMA SARAY TARAFINDAN YAPILMŞTI 

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, bu sabah yapılan kontrollerin ardından doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle Kraliçe 2. Elizabeth'in tıbbi gözetim altına alındığı belirtildi. Balmoral Kalesi İskoçya'da bulunuyor ve kraliçenin dinlenme ve tatil ikametgahı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Saraydan yapılan açıklamada kraliçenin aile üyelerinin de son gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirildiği kaydedildi.96 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, doktorların tavsiyesi üzerine dünkü programını da iptal etmiş ve istirahate çekilmişti. Kraliçenin en büyük oğlu ve tahtın varisi Prens Charles'ın Balmoral'a vardığı ve torunu Prens William'ın da acilen yola çıktığı ülkeden gelen son haberler arasında.
İngiliz basınına göre kraliçenin diğer torunu Sussex Dükü Harry ve eşi Meghan da Balmoral yolunda.

YENİ BAŞBAKAN LIZ TRUSS'TAN İLK AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Liz Truss, "tüm ülkenin" son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izlediğini söyledi. Kraliçe 2. Elizabeth, Salı günü Truss'ı başbakan olarak atamış; Sağlık Durumu nedeniyle bu tören Londra'da değil, Balmoral Kalesi'nde yapılmıştı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE KİLİSESİ: DUALARIMIZ KRALİÇEYLE

İngiltere Kilisesinin lideri ve en yetkili piskoposu olan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Justin Welby "Ulusumuzun duaları kraliçeyle" dedi.