KPSS başvuru ücreti alınmayacak mı, başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS için ÖSYM'den önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

KPSS başvuru ücreti alınmayacak mı, başvuru ücreti ne kadar 2023 KPSS için ÖSYMden önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 09:26

KPSS başvuru ücreti açıklanırken KPSS başvuru süreci dahilinde açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, deprem sırasında afet bölgesinde ikamet eden vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmayacağını duyurdu. 16-29 Mayıs tarihleri aralığında gerçekleşecek olan KPSS başvuru sürecinde deprem bölgesindeki adaylar, başvurularını tamamladıktan sonra ödeme yapma durumunda kalmayacak. İşe, KPSS başvuru ücreti hakkında ÖSYM Başkanı Ersoy'un açıklamaları

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde KPSS başvuru ücreti alınmayacağını duyuran ÖSYM Başkanı Ersoy, YKS'de olduğu gibi bu sınavda da ödeme yapılmayacağını ifade etti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un deprem bölgesinde KPSS başvuru ücreti hakkındaki açıklaması şöyle:

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS’de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacağız.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılı için KPSS başvuru ücreti bilgileri şu şekilde olmaktadır;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 150,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 100,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 150,00 TL

Haberle ilgili daha fazlası: