KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ? Konut fiyatlarıyla ilgili Bakan Kurum'dan önemli açıklama: Komisyon kuracağız....

Güncelleme Tarihi:

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ Konut fiyatlarıyla ilgili Bakan Kurumdan önemli açıklama: Komisyon kuracağız....
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2023 07:22

Konut fiyatları düşecek mi, ev fiyatları iner mi soruları, orta gelirliye konut projesinin devreye girmesiyle merak edilen gündem maddelerinden oldu. Bakanlık tarafından ev alacaklar için yeni kredi paketi açıklandı. 0,69 kredi oranı ve 180 ay kredi vadesi ile konut kredisi imkanı oluşturan bakanlık, bu krediyi bankalar aracılığıyla kullandırabilecek. Peki, konut fiyatları artacak mı düşecek mi? İşte, bakanlığın konuyla ilgili açıklaması

Haberin Devamı

Konut fiyatlarındaki değişimle ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, fiyatların denetlenmesine yönelik şu ifadelerde bulundu;

Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, SPK, BDDK ve değerleme kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı bir komisyon kuracağız.

Bu komisyon, yaptığı teknik ve finansal denetimlerle, firmaların belirlediği fiyatların takibi ve belirlenmesi konularına çalışacak. Burada da temel kriter, ekspertiz raporları olacaktır.

Denetim görevi yapacak bu komisyon sayesinde; hem projeyi garanti altına alacak, hem de firmalarımıza gerekli finansman desteğini sağlayacağız. Bir yandan konut arzını arttıracak bir yandan da kampanya sürecinde fiyatların sabit kalmasını sağlayarak Orta Gelirli vatandaşımızı koruyacağız, güven içerisinde ev sahibi yapacağız.