KKM nedir, ne demek ve hangi anlama geliyor? KKM ve Katılım Hesabı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

KKM nedir, ne demek ve hangi anlama geliyor KKM ve Katılım Hesabı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 07:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “ KKM ve katılım hesaplarını yıl sonuna kadar uzatıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu gelişme sonrası vatandaşlar KKM ve Katılım Hesabı nedir, ne demek, hangi anlama geliyor? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası KKM nedir? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Vatandaşlar arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Kur Korumalı Mevduat hesabı olarak da bilinen KKM kavramı Türk Lirası birikimlerinin dolar ve euro kurunda yaşanan değişimlerden etkilenmesinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirilmiştir. Peki KKM nedir, ne anlama geliyor? İşte, detaylar…

KKM VE KATILIM HESABI NEDİR?

Kur Korumalı Mevduat açılımına sahip olan KKM kavramı, Türk Lirası olarak yapılan birikimlerinizi kurda oluşan değişimler karşısında değerini korumaktır.

Kur Korumalı TL Mevduat hesabınızı açarken size sunulan faiz oranı ile birikiminize devam edebilir, vade süresince de değişen kur hareketlerine karşın birikiminizi korur.

Türk Lirası birikiminizin vadesinin sonunda dolar, sterlin ve euro gibi kur karşısında faiz oranında daha fazla artması ile beraber oluşan farkın ödenmesini gerektiren bir mevduat türüdür. Böylece TL birikimlerinin kurdan dolayı herhangi bir zarar yaşamamasını önler.