Kentsel Dönüşüm yasası ne zaman çıkacak son dakika? Kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi mi? TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi!

Güncelleme Tarihi:

Kentsel Dönüşüm yasası ne zaman çıkacak son dakika Kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi mi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 00:06

Kentsel Dönüşüm yasası son dakika gelişmesi ile TBMM'de kabul edildi. Kentsel Dönüşüm yasası ile ilgili detaylar yakından araştırılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bu hafta kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri 7 Kasım tarihinde devam etti. Depremlere karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme ile olası deprem risklerine karşı alınacak tedbirler belirlenecek. Peki, Kentsel Dönüşüm yasası ne zaman çıkacak, yürürlüğe girdi mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümle ilgili karar mekanizmalarını kolaylaştıracak, olabilecek depremlere karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, 7 Kasım Salı günü, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Teklifle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yönetici kadrolarının mali ve özlük hakları düzenlenerek, olası deprem risklerine karşı alınacak tedbirler belirlenecek. Ayrıca, kentsel dönüşüm için gerekli olan 3'te 2 şartı yerine salt çoğunlukla karar alınabilecek. 'Yarısı bizden' kampanyası çerçevesinde, maddi durumu yeterli olmayanlara devlet yardım edecek. Düzenlemeyle tebliğ ve tespit süreçleri hızlandırılacak. Riskli yapı tespitinde, ev sahibi konutunda olmasa da kolluk gücüyle tespit yaptırılabilecek.