Karne günü telefon götürmek yasak mı? Karne günü okula telefon götürmek ve MEB'in okullarda telefon kullanımı kararı

Güncelleme Tarihi:

Karne günü telefon götürmek yasak mı Karne günü okula telefon götürmek ve MEBin okullarda telefon kullanımı kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 08:25

Karne gününde okula telefon götürmek, okulların belirlediği kurallara ve politikalara bağlı olarak değişebilir. Her okulun kendi öğrenci disiplin politikaları ve kuralları vardır ve telefon kullanımı da genellikle bu kurallar arasında yer alır. Peki, karne günü okula telefon götürmek yasak mı? İşte, okullarda telefon kullanımı hakkında önemli bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dönem başında, "Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” açıklamasında bulunmuştu. İşte, o konu hakkında bilgiler.

OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek. Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı, yeni uygulamayı CNN TÜRK'te yorumladı, Çakmakçı, "Okulların çoğunda öğrencilerin telefonla binaya girmeleri kısmen de olsa yasak. Son zamanlarda öğrenciler sosyal medyada sınıf içi görüntüleri paylaşıyor ve dikkatleri dağılıyordu. Birçok okul bunu kesin olmasa da yasaklamıştı. Yerinde bir karar oldu" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı, yeni uygulamayı CNN TÜRK'te yorumladı. Çakmakçı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"YERİNDE BİR KARAR"

Uygulama yerinde bir karar aslında okulların çoğunda öğrencilerin telefonla binaya girmeleri kısmen de olsa yasak. Son zamanlarda öğrenciler sosyal medyada sınıf içi görüntüleri paylaşıyor ve dikkatleri dağılıyordu. Birçok okul bunu kesin olmasa da yasaklamıştı. Yerinde bir karar oldu bu. Fransa'da 3-17 yaş arasında okula telefonla girilmesi yasaktı. Birçok ülke de yeni kararlar aldı.

KARNE GÜNÜ TELEFON GÖTÜRMEK YASAK MI?

Karne günü ders işlenmeyeceği ve sadece karne teslim töreni yapılacağı için telefon getirmek yasak olmayacak.