Karabük Merkez Belediyesi hangi partide? Karabük Merkez Belediye Başkanı kimdir? 2019 Karabük Merkez yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Karabük Merkez Belediyesi hangi partide Karabük Merkez Belediye Başkanı kimdir 2019 Karabük Merkez yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 16:25

Karabük Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Karabük Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Karabük Merkez Belediyesi hangi partide? Karabük Merkez Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Karabük Merkez Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Karabük Merkez Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Karabük Merkez yerel seçim sonuçları 2019

KARABÜK MERKEZ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Karabük Merkez için 66.527 oy kullanıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Başkan adayı Rafet Vergili %39.82 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Karabük Merkez Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yönetiliyor.

KARABÜK MERKEZ BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ KİMDİR?

1959 yılında Araç ilçesinde dünyaya geldi. Karabüklü merhum iş adamı Mehmet Vergili’nin oğlu olan Rafet Vergili, beş çocuk babası ve dört torun sahibidir. İlk, orta ve lise tahsilini Karabük TED Kolejinde tamamlamıştır.

Haberin Devamı

Lise tahsilinden sonra bugünkü Kastamonu Üniversitesi Eğitim Enstitüsü eğitimine başlamış ancak 1980 döneminin siyasi şartları gereği tamamlamamıştır.

1979 yılında iş hayatına atılmıştır. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında başta Umman, Cezayir, Romanya, İran, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Rusya’da olmak üzere 15 adetten fazla demir çelik tesisinin yapımını gerçekleştirmiştir. Şu anda Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren demir çelik tesislerinin kurucusudur.

1983-1987 yılları arasında Karabük İşverenler Sendikasında görev yapmıştır.

Daha sonra 1989-1992 yılları arasında Karabük Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Karabük Ticaret Odası Başkanlığı döneminde;

- Karabük, kalkınmada öncelikli il (teşvik) kapsamına alınmıştır.

- Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

- Karabük, doğalgaz hattı yapımı kapsamı içine aldırılmıştır.

- Karabük Demir Çelik için kütük makinesi yapımı çalışmalarında bulunulmuştur.

Ayrıca ilimizdeki bir çok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve derneklerin üyesi veya yöneticisi olarak Karabük iline çeşitli hizmetlerde bulunmuştur.

29 Mart 2009, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilmiş olup, Belediye Başkanlığı görevini 3 dönemdir sürdürmektedir.