İtidal nedir, ne demek, ne anlama geliyor? İtidal kelime anlamı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

İtidal nedir, ne demek, ne anlama geliyor İtidal kelime anlamı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2023 15:21

İtidal kelime anlamı ve manası merak ediliyor. AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin geriliminde taraflara itidal çağrısı yaptı. Bunun üzerine İtidal nedir, ne demek? sorusu ile ilgili araştırmalar başladı. İşte TDK’ye göre itidal kelime anlamı!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılan itidal kelimesinin anlamı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İsrail ile Filistin arasında süren gerilim ile ilgili konuşan Erdoğan, taraflara itidal çağrısında bulundu. Peki, İtidal nedir, ne demek, ne anlama geliyor?

İTİDAL NEDİR, NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

TDK’ye göre itidal kelime anlamı aşırı olmama ve ölçülü olma durumudur. İki aşırı tutum ve davranış arasındaki orta hal” şeklinde tanımlanan itidal bu genel tanım çerçevesinde “orta halde bulunma, ölçülü ve ılımlı olma, soğukkanlılık, denge, düzgünlük, doğruluk” şeklinde tanımlanabilir.

Şiddet ve heyecandan uzak, davranışlarında dengeli olan kişi de mutedil olarak isimlendirilir. Yeme, içme, giyim ve kuşam ile duygu, düşünce, inanç, ibadet ve davranış gibi insanın bireysel ve toplumsal tüm hayatını ilgilendiren hususlarda dengeli ve ölçülü davranması da itidal kelimesiyle ifade edilir.