İstanbul'da bugün yağış var mı, hava nasıl olacak? Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı! 18 Nisan İstanbul hava durumu raporu...

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bugün yağış var mı, hava nasıl olacak Meteoroloji ve AKOMdan uyarı 18 Nisan İstanbul hava durumu raporu...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 11:37

İstanbul'da bugün yağmur var mı sorusu, Meteoroloji tarafından paylaşılan hava durumu raporu ile yanıt buldu. Yurt genelinde hava sıcaklıkları bir süredir yüksek seyrediyor. Ancak sıcaklıkların hafta sonu 9 dereceye kadar ineceği ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği paylaşıldı. Ayrıca İstanbul için de uyarı geldi. Peki İstanbul'da bugün yağış var mı, hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji hava raporu 18 Nisan!

Haberin Devamı

İstanbul'da sıcak havalar etkisini gösteriyor. Ancak hava sıcaklıklarının düşeceği ve sağanak yağış beklendiği konusunda da uzmanlardan açıklama geldi. MGM değerlendirmelerine göre hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı belirtildi. Bununla beraber İstanbul'da bugün yağış var mı sorsu da gündeme geldi. İşte Meteoroloji'den İstanbul için hava durumu tahminleri!

İstanbulda bugün yağış var mı, hava nasıl olacak Meteoroloji ve AKOMdan uyarı 18 Nisan İstanbul hava durumu raporu...

BUGÜN İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR MI?

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul'da bugün yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul'da 18 Nisan günü hava sıcaklığı ise 21°C olması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKOM'DAN UYARI GELDİ

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin bugünden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtildi.

Hafta boyunca 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyden saatte 20-50 kilometre hızla kuvvetlenmesiyle birlikte 13-17 derece aralığına gerileyeceği aktarılan açıklamada, "Pazar gününe kadar il genelinde kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

HAFTALIK RAPOR YAYNLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı haftalık raporda hafta sonuna doğru yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü Kuzey ve Batı'dan gelecek olan soğuk hava dalgasıyla sıcaklıklar 8-9 dereceye kadar düşecek. Yağışlar, hafta sonu yurt genelinde etkili olacak.

HAFTA SONU MONTLARI TEKRAR ÇIKARIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul dahil pek çok bölge için uyarılarda bulundu. Şen paylaşımında, "Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın" notunu düştü.

Bugün Pazartesi Doğu Anadolu'nun doğusunun dışında yağış yok. önümüzdeki 3 gün sıcaklıklar yükselecek. Tüm yurtta ortalamanın 5-9 derece üzerine çıkacak. Salı-Çarşamba, İstanbul 27, Antalya-İzmir-Samsun 30C. Perşembe günü Batı'da yağış başlayacak, hafta sonu da devam edecek.

Haberin Devamı

Perşembe günü başlayacak yağışla birlikte ortalamanın üzerinde olan sıcaklıklar hissedilir derecede düşerek ortalamanın altına düşecek. Bu düşüş Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerinde 8-9 dereceye varacak. Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın.