İstanbul Maratonu saat kaçta bitecek? 44'üncü Avrasya Maratonu bugün koşuluyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Maratonu saat kaçta bitecek 44üncü Avrasya Maratonu bugün koşuluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 13:08

İstanbul Belediyesi tarafından düzenlenen N Kolay 44’üncü İstanbul Maratonu için nefesler tutuldu. Maraton koşusu için araştırmalar sabah saatlerinde başladı. Dünyada kıtalar arası koşulan tek maraton olmasıyla bilinen 44. İstanbul Maratonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Peki, İstanbul Maratonu saat kaçta bitecek?

Haberin Devamı

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "altın kategori"de gösterilen maraton 44. kez gerçekleştiriliyor. İstanbul Maraton, bu yıl da on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek. Avrupa ve Asya kıtası arasında koşulması dolayısıyla Avrasya Maratonu olarak da bilinen bu etkinlik, 1979 yılından bu güne gerçekleştirilmeye devam ediliyor. İşte, İstanbul Maratonu hakkında bilgiler...

MARATON SAAT KAÇTA BİTECEK?

Maraton İstanbul, 6 Kasım Pazar günü saat 09.00'da başlayacak. Maratonun saat 12:00'da bitmesi planlanıyor.

MARATONUN GÜZERGAHI

İstanbul Maratonunun gerçekleşme serüveni ise şu şekilde;

İlk kez 1973 yılında Tercüman Gazetesi tarafından gündeme getirilen Asya’dan Avrupa’ya koşma fikri, 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleşebildi. 1 Nisan 1979’da köprü üzerinde koşan atletleri görenler, bunun iyi bir 1 Nisan şakası olduğunu düşünmüşlerdi. Yıldan yıla katılımın arttığı İstanbul Maratonu’nun bugünkü kapsamına ulaşması ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde organize edilmesiyle sağlandı. Asya-Avrupa Koşusu olarak başlayan maratonun adı daha sonra ki yıllarda Kıtalar Arası Avrasya Maratonu (Intercontinental Euroasia Marathon) olarak değiştirildi. 2013 yılında ise, maratonun adı dünyanın tüm maratonlarında olduğu gibi, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacı ile İstanbul Maratonu olarak değiştirildi.