İstanbul Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt Bayram Namazı Saati 2023: 28 Haziran Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt'ta Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt Bayram Namazı Saati 2023: 28 Haziran Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurtta Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 23:11

İstanbul bayram namazı saatleri, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt'ta ikamet eden Müslümanların odaklandığı konular arasında yer alıyor. 'Kurban Bayramı namaz saati' Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 81 ilde bayram namazı saatlerine göre camilere gidecek olan vatandaşlar, her ilde farklı saatlerde saf tutacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre bayramın birinci günü 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt'taki vatandaşlar ilçelerin namaz saatlerine göre camilere gidecekler. Peki, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt'ta bayram namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak? İşte, İstanbul Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt Kurban Bayramı namazı vakitleri.

Haberin Devamı

Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt bayram namazı saatleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Kurban Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınlandı. Kentlerinde camilerde cemaatle birlikte kılınacak olan namazın saatlerini öğrenecek olanlar, camilere bu bilgiler ışığında gidecekler. Kurban Bayramı'nı idrak edecek olan İstanbul Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt'ta yaşayan vatandaşlar sabah kılınacak olan bayram namazının saat kaçta olduğunu Diyanet namaz saatleri takvimi ile öğrenecekler.

İSTANBUL AVCILAR, BEYLİKDÜZÜ, ESENYURT KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt bayram namazı saatleri şöyle;

AVCILAR: 06:11

Haberin Devamı

BEYLİKDÜZÜ: 06:12

ESENYURT: 06:11

İL İL BAYRAM NAMAZI İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İmam, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden "Sübhâneke" duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere "Allâhü ekber" diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa "sübhanellâhi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır.

İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, "Fatiha" ve "zamm-ı sûre"yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır. Sonra aynı şekilde üçüncü bir tekbir daha alınır ve eller yine yana salınır. İlk rekâtta olduğu gibi ikinci rekâtta da tekbirler arasında üç defa "sübhânellahi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Üçüncü tekbirin akabinde "Allâhü ekber" diyerek rükûa varılır. Tıpkı birinci rekâtta olduğu gibi rükû ve secdeler tamamlanır. İkinci secdeden sonra oturulur. "Tahiyyât", "Salli" "Bârik", "Rabbenâ âtinâ" ve "Rabbena’ğfirlî" duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

Haberin Devamı

Buna göre bayram namazlarının her iki rekâtında, diğer namazlara göre fazladan üçer tekbir getirilmiş olur ki bunlara "zevâid tekbirleri" denir.
Bu tekbirleri getirmek vaciptir. Şafiî mezhebine göre her iki rekâtta da Fatiha sûresinden önce olmak üzere, birinci rekâtta yedi, ikinci rekâtta beş tekbir alınır. Selam verildikten sonra İmam-hatip minbere çıkıp bir hutbe okur. Bu hutbe Cuma hutbesinde olduğu gibi iki kısımdan oluşur. Hutbeye "Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vellâhu ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd" diye tekbir getirilerek başlanır. Cemaat de tekbire katılır.

İmam-hatip, bayram hutbelerinde genel olarak bayramın birleştirici özelliğinden bahseder. İslâm kardeşliği, yardımlaşma gibi konulara değinir. Ayrıca, Ramazan bayramı hutbesinde, zekât ve sadaka ibadetleri; Kurban bayramı hutbesinde ise Kurban ibadeti ve teşrik tekbirleri hakkında bilgiler verir.

Haberin Devamı

"Teşrik tekbirleri"; Kurban Bayramı arefesinde sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonrasına kadar yirmi üç vakitte farz namazların ardından getirilen tekbirlerdir. Bu tekbirler vaciptir.

Teşrik tekbirleri; "Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhu vellahu ekber, Allâhü ekber ve lillahi’l-hamd" cümlelerinden oluşur.