İŞKUR TYP BAŞVURULARI nasıl yapılır? MEB okullara güvenlik ve temizlik personeli alımı yapıyor! İşte, başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR TYP BAŞVURULARI nasıl yapılır MEB okullara güvenlik ve temizlik personeli alımı yapıyor İşte, başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 13:48

İŞKUR TYP okul başvuruları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. İŞKUR TYP başvuruları, 2022-2023 eğitim yılının başlamasına çok az bir süre kala merak edilenler arasında yer alıyor. MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda okullarda istihdam edilecek personeller için araştırmalar hız kazandı. İŞKUR TYP başvuru şartları arasında 18 yaşını tamamlamış olma koşulu göz önünde bulundurulacak. İşte, okullara temizlik personeli alımı için İŞKUR TYP başvuru tarihleri hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

TYP başvuruları 2022, Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınmaya devam ediyor. Okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı ile istihdama katkı sağlayan MEB İŞKUR üzerinden başvuruları kabul edecek. Okulların açılmasına kısa süre kala adaylar TYP başvuru şartları ve tarihlerine göre müracaatlarını gerçekleştirecekler. Peki, TYP ile okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte, İŞKUR 2022 TYP başvuruları hakkında ayrıntılı bilgiler.

İŞKUR TYP OKULLARA TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TYP kapsamında MEB bünyesine alınacak personellere ilişkin ilanlar erişime açıldı. İlanlara başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayarak, müracat yapmak istediğiniz ili seçebilirsiniz.

İŞKUR TYP BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Haberin Devamı

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Haberle ilgili daha fazlası: