Hindistan'ın ismi tarihe karışıyor! Gözler Parlamentoya çevrildi: Hindistan’ın yeni adı ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

Hindistanın ismi tarihe karışıyor Gözler Parlamentoya çevrildi: Hindistan’ın yeni adı ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 15:56

Hindistan ya da resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti’nin adının değişeceği iddia edildi. Güney Asya’da bulunan, dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkesi olan Hindistan’da isim tartışmaları başladı. Hindistan hükümetinin 18-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği Parlamento özel oturumunda bu konuyu gündeme getireceği konuşuluyor. Peki, Hindistan’ın ismi mi değişiyor, yeni ismi ne olacak?

Haberin Devamı

Adı, eski Farsça İndus adından türeyen Hindistan’ın ismi değişiyor. Ortay atılan yeni iddiaya göre yaklaşık 1.5 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’ın adı değişiyor. Ülkenin isminin değiştirilmesi kararının ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Parlamento oturumunda görüşüleceği ifade ediliyor.

HİNDİSTAN’IN İSMİ Mİ DEĞİŞİYOR, YENİ İSMİ NE OLACAK?

Hindistan’ın yeni isminin “Bharat” olacağı konuşulmaya başlandı. Anayasada hali hazırda "Hindistan, yani Bharat..." olarak söz ediliyor, ancak bunun yalnızca "Bharat" olarak değiştirilmesi yönünde giderek artan bir çağrı var. Anayasanın değiştirilerek Hindistan'ın adının Bharat olarak yeniden adlandırılması talebi yoğunlaştı ve kaynaklar, hükümetin Hindistan'ın yeniden adlandırılmasına yönelik bir karar getirebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

G20 Devlet Başkanları ve bakanların katılacğı akşam yemeği davetinde de "Bharat Başkanı"ndan.... ifadesi yer aldı. Parlamentonun yakın zamanda gerçekleşen bir oturumu sırasında BJP Rajya Sabha Milletvekili Naresh Bansal, sömürge köleliğini simgelediğini öne sürerek 'Hindistan'ın Anayasadan çıkarılmasını talep etmişti.

Hindistanın ismi tarihe karışıyor Gözler Parlamentoya çevrildi: Hindistan’ın yeni adı ne olacak

Haberle ilgili daha fazlası: