Hilmi Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli? Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin siyasi kariyeri ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Hilmi Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin siyasi kariyeri ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 16:37

Ak Parti ikinci aday tanıtım toplantısında açıklanan Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin oldu. Hilmi Bilgin hayatı ve siyasi kariyeri ile merak ediliyor. Hilmi Bilgin 2019 yerel seçimlerde de Sivas Belediye Başkanı seçilmiş ve bu görevi yürütüyordu. Yeniden Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki, Hilmi Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli? Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin siyasi kariyeri ve hayatı

Haberin Devamı

AK Parti belediye başkan adayları 18 Ocak Perşembe günü açıklandı. Ankara'da yapılan olan aday tanıtım töreni ile 48 ilin belediye başkan adayı duyuruldu. Bu iller arasında Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı da merak ediliyordu. Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı yeniden Hilmi Bilgin oldu. Peki, Hilmi Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli? Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin biyografisi

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

1972 yılında Sivas'ta Doğdu. Orta ve lise öğrenimi Sivas’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. Sivas’ta bir süre kamu kurumunda avukatlık yaptıktan sonra bu görevimden istifa ederek serbest avukatlığa başladı. Sivas Barosu’nda sırasıyla Disiplin Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkanlığı yaptı.

AK Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı, Teşkilat Başkanı ve Seçim Koordinasyon Merkezinde hukukçu olarak siyasi çalışmalarda bulundu. 2011-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24-25-26. dönem AK Parti Sivas milletvekilliği yaptım, Milletvekilliği süresince TBMM Adalet ve Anayasa Komisyon üyesi olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı’nın 2018/19 sayılı Kararnamesi ile Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandıktan daha sonra 2019 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığına seçildi.