Havalar ne zaman serinleyecek? İşte Meteoroloji'den son bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Havalar ne zaman serinleyecek İşte Meteorolojiden son bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 12:30

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD) 11 il için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. AFAD, 23-24 Ağustos tarihinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa illeri için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. Uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması belirtildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesinin güneyi ve batısı için çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışın, yarın etkili olmasının beklendiği belirtildi. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, yarın Marmaranın güney ve batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Edirne (Uzunköprü, Havsa, Süloğlu, Lalapaşa), Tekirdağ (Hayrabolu, Muratlı, Çorlu, Marmaraereğlisi, Ergene, Saray ve Kapaklı) ve Yalovada kuvvetli (21-50 kg/m2), Tekirdağın batısında ( Malkara ve Şarköy) ve Edirnenin güneyinde (Meriç, İpsala, Keşan ve Enez) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan Marmara ve Kuzey Ege'de bugün başlaması beklenen kuvvetli yağışla ilgili arka arkaya uyarı geldi. "Umarım tahminim gerçekleşmez" diyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, tatil bölgelerindeki vatandaşları uyararak yağışların beklendiği saatleri paylaştı. İstanbul'da ise yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 41-42 derece olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın öğlen beklendiğini söyledi.

Havalar ne zaman serinleyecek İşte Meteorolojiden son bilgiler

Haberle ilgili daha fazlası: