Hatay Defne ilçesi nerede, nüfusu kaç? İşte, Defne ilçesi nüfus ve coğrafi konum bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Hatay Defne ilçesi nerede, nüfusu kaç İşte, Defne ilçesi nüfus ve coğrafi konum bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 02:21

Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20:04’de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem sonrası Defne ilçesine ilişkin nüfus, coğrafi konum gibi bilgiler merak ediliyor. Defne ilçesi Hatay’ın güney batısında yer alıyor. İlçenin doğusunda Altınözü, batısında Samandağ kuzeyinde ise Antakya yer almaktadır. Peki Hatay’ın Defne ilçesi nerede, nüfusu kaç? İşte, son bilgiler…

Haberin Devamı

Hatay’ın Defne ilçesinde 20 Şubat tarihinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu gelişme sonrası ilçenin nüfusu ve coğrafi konumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hatay’ın Güney Batısında bulunan ilçesinde Harbiye Şelalesi, Simon Manastırı ve Harbiye Hidro Park gibi tarihi yapılar bulunuyor. Nüfusun büyük bir çoğunluğunu 20-24 yaş aralığındaki vatandaşlar oluşturuyor. Sonrasında ise 25-34 yaş aralığındaki vatandaşlar geliyor. Peki Hatay’ın Defne ilçesi nerede, nüfusu kaç? İşte, bilgiler…

HATAY’IN DEFNE İLÇESİ NEREDE?

Defne, Hatay’ın Güney batısında yer almaktadır. İlçenin doğusunda Altınözü, batısında Samandağ, kuzeyinde Antakya, güneyinde ise Yayladağı yer almaktadır.

İlçe sınırları içerisinde Akdeniz, Armutlu, Elektrik, Sümerler, Dursunlu, Harbiye, Gümüşgöze, Yeşilpınar, Çekmece, Subaşı, Toygarlı, Turunçlu, Aknehir, Tavla, Bahçeköy, Balıklıdere, Bostancık, Çardaklı, Değirmenyolu, Döver, Samankaya, Sinanlı, Ballıöz, Güneysöğüt, Koçören, Meydancık, Orhanlı, Aşağıokçular, Büyükçat, Özbek, Hancağız, Yeniçağ, Çökek, Özengili, Hüseyinli, Çınarlı ve Karşıyaka Mahallelerinden meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

DEFNE İLÇESİ NÜFUSU KAÇ?

Hatay’ın Defne ilçesinin nüfusu 151.017 kişidir. Nüfus yoğunluğunun yüzde 49.28’ini erkekler yüzde 50,72 kadınlardan oluşmaktadır.

Nüfus yoğunluğuna göre km/2 başına 943 kişi düşmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: