Harun Hayali kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Harun Hayali kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 16:40

Harun Hayali, hayatını kaybetmesinin ardından biyografisi ile araştırılan isim oldu. Kars Sarıkamış Belediye Başkanı olarak görev yapan Harun Hayali, 2019 yılında başkanlık koltuğuna oturmuştu. Peki, Harun Hayali kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden vefat etti? İşte, Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'nin hayatına dair detaylı bilgiler

Haberin Devamı

1 Mayıs 1962'de Sarıkamış’ta dünyaya gelen Harun Hayali, ilkokul ortaokul ve liseyi Sarıkamış’ta okuduktan sonra Kars Kafkas üniversitesi Yerel yönetimler bölümünden mezun oldu. Ticaretle uğraşmakta olan Harun Hayali bunun haricinde 2009-2014 Mahalli İdareler seçimlerinde 2 kez Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında Sarıkamış Belediyesi meclis üyeliği yaptı. Hayali, Sarıkamış Belediyespor'un Kulüp Başkanlığın 2 dönem yaptı. Evli olan Harun Hayali 3 çocuk babasıdır. Harun Hayali, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde MHP'nin Sarıkamış Belediye Başkanı oldu.

HARUN HAYALİ NEDEN VEFAT ETTİ?

Harun Hayali, 8 Aralık'ta göğsündeki ağrı şikayeti ile Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada kalp krizi geçirdiği belirlenen Hayali, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Hayali, burada da beyin kanaması geçirdi. Daha sonra ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen Hayali, bugün tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hayali'nin cenazesi, 28 Aralık 2023 tarihinde memleketi Sarıkamış'ta toprağa verilecek.