Hakan Fidan kimdir, nereli, kaç yaşında? Hakan Fidan biyografisi ve kariyeri hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Hakan Fidan kimdir, nereli, kaç yaşında Hakan Fidan biyografisi ve kariyeri hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 15:29

Hakan Fidan kariyeri ve hayatı ile öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Dışişleri Bakanı olmasının ardından kariyeri merak edilen isimler arasında yer alan Hakan Fidan, MİT Müsteşarlığı yaptığı dönem dolayısıyla yakından tanınıyordu. Peki, Hakan Fidan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın kariyeri ve hayatı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, 1968'de Ankara Hamamönü’nde doğdu.

Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu'ndan mezun olan Fidan, akademik tahsilinin büyük kısmını Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) görevi esnasında yaptı. Yurtdışı NATO görevi sırasında University of Maryland University College'da Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisansını tamamladı. Ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

TSK'daki hizmetini müteakip akademik hayata yoğunlaşan Fidan, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi.

Devlet kademelerinde dış politika ve güvenlik alanlarında kritik görevlere getirildi. Sırasıyla Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı, Başbakanlık Dış Politika ve Güvenlik Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, Başbakan Özel Temsilcisi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcısı, MİT Müsteşarı/Başkanı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

27 Mayıs 2010'da MİT Müsteşarı olarak atanan Fidan 13 yıl bu görevde kaldı.

Fidan, evli ve üç çocuk babasıdır.