Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı - görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu... İşte tarihler

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı - görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu... İşte tarihler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 13:42

Güneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince, Kurumumuzda açık bulunan tablo 1 ve tablo 2’ de unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen kadrolar için, Bakanlık Makamının 11 Mayıs 2023 tarih ve E-4730436 sayılı izni ve Başkanlık Makamının 02 Ağustos 2023 tarih ve E-1457 sayılı oluru ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılması uygun görülmüştür.

 
Haberin Devamı

Mezkur yönetmelik hükümleri çerçevesinde, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvurup, sınava katılmaya hak kazanan adayların, tablo 1 ve tablo 2’de belirtilen unvanlara atanabilmeleri için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.


Tablo 1- Görevde Yükselme

ŞEF

Sınıfı: GİH
Kadro Adedi: 1
Derecesi: 3. Derece

UZMAN
Sınıf: GİH
Kadro Adedi: 1
Derecesi: 7. Derece

A-GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA BAŞVURACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1. GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) İdarede en az 2 yıl çalışmış olmak,
c) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

2. ÖZEL ŞARTLAR

a) Şef kadrosuna atanabilmek için;
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,
2) En az iki yılı İdarede olmak üzere, toplam en az altı yıl hizmet süresine sahip olmak

b ) Uzman kadrosuna atanabilmek için;
1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,
2) En az iki yıl İdarede alt görevlerde çalışmış olmak,

Tablo 2- Unvan Değişikliği

MÜHENDİS 
Sınıfı: TH
Kadro Adedi: 3
Derecesi: 1. Derece

MÜHENDİS
Sınıfı: TH
Kadro Adedi: 2
Derecesi: 2. ve 4. Derece

SOSYOLOG
Sınıfı: TH
Kadro Adedi: 2
Derecesi: 3. ve 4. Derece

TEKNİKER
Sınıfı: TH
Kadro Adedi: 1
Derecesi: 4. Derece

B-UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA BAŞVURACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR     

1. GENEL ŞARTLAR 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Yapılacak unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavında başarılı olmak,

2. ÖZEL ŞARTLAR

a) Mühendis kadrolarına atanabilmek için;
1) Fakültelerin veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

b) Tekniker kadrolarına atanabilmek için;
1) İki yıllık mesleki veya teknik yüksekokulu mezunu olmak,

C-DUYURU VE BAŞVURU

1. a) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların 05-11 Eylül 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak başvuru yapacaklardır.
b) İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.
c) İnsan Kıymetleri Koordinatörlüğüne yapılan başvurular incelenerek, aranan şartları taşıyanlar Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden ilan edilir. Başvurusu uygun görülmeyen adaylar da başvuru durumlarını Kariyer Kapısı Platformu üzerinden takip edebilecektir.

D-SINAV ŞARTI

Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir.

Yazılı sınav

Yazılı sınav Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacaktır. Sınav yüz puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az altmış puan almak gerekir.

Sözlü sınav

Yazılı sınavda  en  yüksek  puan  alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır. İlgili personel, Sınav Kurulunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel kültürü ve genel yeteneği,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir.

Her üyenin vermiş olduğu puanlarınaritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir.
Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

E- GÖREVDE YÜKSELME YAZILI SINAVINDA UYGULANACAK SINAV KONULARI

Sınavda, Tablo 1 de gösterilen her bir unvan grubu için ayrı ayrı olmak üzere toplam 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sınav soruları ile ilgili konu başlıkları aşağıda belirtilmiştir.

TABLO 3 - Konu Dağılımına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

F- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVINDA UYGULANACAK SINAV KONULARI

Sınavda, Tablo 2’de gösterilen her bir unvan grubu için ayrı ayrı olmak üzere toplam 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sınav soruları ile ilgili konu başlıkları ve soru sayısı aşağıda belirtilmiştir. (İlk 10 konu başlığı ortak alan olup (% 40), her unvan için kendi alanına ait konulardan (% 60) sorumlu olacaktır.)

TABLO 4 - Konu Dağılımına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

G-BAŞARI SIRALAMASI

(1) Görevde  yükselme  suretiyle  ilan  edilen  boş  kadro  sayısı  kadar  atama yapılmasında başarı puanı esas alınır.(Değişik cümle:RG-23/1/2018-30310) Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve İdarenin resmi internet sitesinde ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,
b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilir.

(2) Görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, İdarece ihtiyaç duyulması halinde başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenebilir.

H-SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç onbeş gün içinde İdarenin internet sitesinde duyurulur. Ayrıca adaylar sonuç bilgilerine Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden ulaşabilecektir.

I-SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILMASI

1. Sınavlarda kopya çekenler, kopya verenler veya bunlara teşebbüs edenler, sınav kağıtlarına belirtici işaret koyanlar, sınav salonundan çıkarılır ve düzenlenecek bir tutanakla sınav kağıtları geçersiz sayılır. Ayrıca bu kişilerin haklarında disiplin işlemi de uygulanır.
2. Sınava girecek aday yerine başka bir kişinin sınava girdiğinin anlaşılması halinde, ilgililerin sınavı bir tutanakla belirlenerek, geçersiz sayılır. Her iki kişi hakkında da yasal işlem yapılır.
3. Sınava her ne sebeple olursa olsun girmeyenler haklarını kaybetmiş sayılırlar.
4. Sınavlarda aranan nitelik ve şartları taşımadıkları halde, sınavlara girip başarılı olanların sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir.

J-SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar sınav sonuçlarının ilgiliye bildirilmesinden itibaren beş iş günü içerisinde bir dilekçe ile Sınav Kuruluna yapılır. İtirazlar Sınav Kurulu tarafından on iş günü içinde karara bağlanır ve ilgililere yazı ile bildirilir. İtiraz üzerine Sınav Kurulunca verilen kararlar kesindir.

K-SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

(1) Atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip (Ek  ibare:RG-23/1/2018-30310) en  yüksek  puandan  başlamak  üzere  belirlenen  başarı sıralamasındaki başarı puanlarına göre atanır. İdarece tercih alınması durumunda ise başarı puanları esas alınarak ilgili personelin tercihlerine göre atamaları yapılır.

(2) Duyurulan kadrolardan;
a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,
b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro ya da başka bir kuruma naklen atanma, sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralamasının (Değişik ibare:RG-23/1/2018-30310) kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, 14 üncü maddeye göre İdarece belirlenmiş olması halinde yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilir.

(3) Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya yedeklerden başarı sıralamasının ilan edildiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere, aynı unvan için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar atanmamış olanlar ya da atanma haklarından herhangi bir sebeple feragat edenler, aynı unvanlı kadrolara yapılacak atamalar için bu Yönetmelikte öngörülen bütün usul ve esaslara tabidir.

L-DİĞER HUSUSLAR

1. Bu duyuru da yer almayan hususlarla ilgili olarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ve Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
2. Kurumumuz internet sitesinde yer alan sınava ilişkin tüm duyurular adaylara tebliğ edilmiş sayılacak olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
3. Sınav Takvimi tablo 5 te belirtilmiştir.

TABLO 5 - Sınav Takvimi

Sınavın İlanı: 5 Eylül 2023
Başvuruların Yapılması (E-Devlet üzerinden yapılacaktır.): 5-11 Eylül 2023 Saat 17.30'a kadar.
Başvuruların İnsan Kıymetleri Koordinatörlüğünce Değerlendirilmesi: 12-13 Eylül 2023
Sınava Girebilecek Adayların Kesin Listelerinin Yayımlanması: 15 Eylül 2023
Sınava Giriş Belgelerinin Alınması: 09 Ekim 2023
Sınav Tarihi ve Saati: 20 Ekim 2023 Saat 14.00 
Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 23 Ekim 2023
Yazılı Sınav Sonuçlarına İtiraz: 23-27 Ekim 2023
İtirazların Değerlendirilmesi: 30-31 Ekim 2023
Sonuçların Açıklanması: 1 Kasım 2023
Sözlü Sınav: 3 Kasım
Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 6 Kasım 2023

Sınav Yeri: Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) Derslikleri Yenişehir Kampüsü ŞANLIURFA