Gülyalı Belediyesi hangi partide? Ordu Gülyalı Belediye Başkanı kimdir? 2019 Gülyalı yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Gülyalı Belediyesi hangi partide Ordu Gülyalı Belediye Başkanı kimdir 2019 Gülyalı yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 11:30

Gülyalı Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Gülyalı yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Ordu Gülyalı Belediyesi hangi partide? Gülyalı Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Ordu Gülyalı Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Gülyalı Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Gülyalı yerel seçim sonuçları 2019

GÜLYALI BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Gülyalı için 6.879 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Ulaş Tepe %50.03 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Gülyalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

GÜLYALI BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ TEPE KİMDİR?

13.06.1990 tarihinde Ordu'da doğdum. İlköğrenimimi Güzelordu İlkokulu'nda, lise öğrenimimi ise Atatürk Lisesi'nde tamamladım.

2007-2011 yılları arasında iki dönem Ordu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde başkan olarak görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak 22 yaşında Gülyalı'da ilçe sekreteri seçilerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin en genç ilçe sekreteri oldum. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. 2015-2018 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Belediyelerin Kaynak Artırım Yöntemleri" üzerine verdiğim bitirme projesi ile Yerel Yönetimler alanında yüksel lisans eğitimimi tamamlayarak "Yerel Yönetim Uzmanı" oldum. Çeşitli dönemlerde ABD, Romanya, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret etme fırsatı buldum ve gittiğim yerlerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundum. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çeşitli şehirlerde kent konseyleri ve gençlik meclisleri kurulması süreçlerinde aktif rol oynadım.

Haberin Devamı

Türkiye'deki kent konseyleri gençlik meclisleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrenci kulüpleri, lise öğrenci birlikleri, gençlik meclisleri, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri gibi gençlik kuruluşlarının üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda yürütme kuruluna dört dönem seçilerek bu alanda uzun süre faaliyetlerde bulundum. 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları Başkanlığına atandım.

Haberin Devamı

2015 yılında yerel yönetimler konusundaki bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak ve kendimi bu alanda geliştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu’na başkanlık yaptım. Bu çalışmalar çerçevesinde birçok belediyede incelemelerde bulundum ve belediyecilikte genç bakış açısının yansıtılması konusunda yeni nesil belediyecilik üzerine faaliyetler yürüttüm. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu'nda eğitim alarak ikinci dönem mezunlarının içerisinde yer aldım. Gönüllülük esasıyla birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldım.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ordu ili Gülyalı ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldım ve 31 Mart 2019’da Gülyalı Belediye Başkanı seçilerek Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldum.