LGS yüzdelik dilim nedir, başarı sıralaması aynı şey mi? Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimi nedir, ne demek?

Güncelleme Tarihi:

LGS yüzdelik dilim nedir, başarı sıralaması aynı şey mi Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimi nedir, ne demek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 18:13

Yüzdelik dilim, LGS tercihleri için öne çıkan hususlardan oluyor. Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilim LGS sonuçlarının açıklaması ile gündeme geldi. Sınavda aldıkları puanlara göre tercihlerini yapacak öğrenciler Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimini baz alacaklar. İl yüzdelik dilimi öğrencinin aldığı puanın il genelindeki sıralamasını ifade ederken, genel yüzdelik dilim ise Türkiye genelini ifade ediyor. Peki, genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimi nedir? İşte, o bilgiler.

Haberin Devamı

Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimi LGS tercihleri için kritik bir önem arz ediyor. Lise tercihleri için kullanılacak olan yüzdelik dilim, E-Okul üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler, yüzdelik dilim bilgilerine göre tercihlerini yapacak. Peki, genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimi nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

İL YÜZDELİK DİLİMİ NEDİR?

Sınav sonuç belgesinde yer alan il ve ülke geneli yüzdelik dilim bilgileri, belirli yöntemle belirlenmektedir. Öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puan ile o ilde sınava giren tüm öğrenciler içerisindeki başarı sıralaması, öğrencinin il yüzdelik dilimini belirlemektedir.

GENEL YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Türkiye geneli yüzdelik dilim ise tüm ülkede sınava giren öğrenciler içerisinde öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puan ile elde ettiği başarı sıralamasını ifade etmektedir.

Haberin Devamı

GENEL YÜZDELİK DİLİM Mİ, İL YÜZDELİK DİLİM Mİ?

Tercih edilecek olan ilde bulunan okul bazında yüzdelik dilimi karşılaştırmak bu aşamada önem arz edebilmektedir.