Garantör ne anlama geliyor, kelime anlamı ne? Garantör ülke ne demek? İşte TDK bilgisi!

Güncelleme Tarihi:

Garantör ne anlama geliyor, kelime anlamı ne Garantör ülke ne demek İşte TDK bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 16:10

Garantör kelime anlamı son günlerde yaşanan olayların ardından bir kez daha gündeme geldi. İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlik tüm dünyanın bir numaraları gündemi oldu. İsrail ile Filistin arasında kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’den garantör ülkeler teklifi geldi. Peki, Garantör ülke ne demek? Garantör ne anlama geliyor, kelime anlamı ne?

Haberin Devamı

Son günlerde İsrail-Filistin savaşı sebebiyle garantör ülke kelimesi sıkça kullanılıyor. Garantör kelime anlamı da bu sebeple araştırılıyor ve merak ediliyor. İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginliği durdurmak ve kalıcı barışı sağlamak amacıyla Türkiye’den garantör ülke teklifi geldi. İşte Garantör kelime anlamı ve manası!

GARANTÖR ÜLKE NE DEMEK?

Son günlerde sıkça gündeme gelen Garantör kelimesi güvence veren taraf olarak aktarılmaktadır. Sıfat olarak: Güvence veren ve bunun gerçekleşmesini gözeten ve denetleyen (kimse, kuruluş veya devlet), güvenceci. İsim olarak: Kredi kartlarından doğacak her türlü borç ve yükümlülükten, kart sahibi olarak sorumluluğu bulunan gerçek veya tüzel kişi.

GARANTÖR ÜLKE NE DEMEK?

Garantör ülke, bir anlaşmanın veya sözleşmenin yerine getirilmesini güvence altına almak için söz veren ülkedir. Garantör ülke kısaca, güvence veren ve bunun gerçekleşmesini gözeten ve denetleyen devlet anlamına gelmektedir. Garantör ülke başka bir ülkenin anlaşma ya da adımları üzerinde söz sahibi olabilir ve bunu denetler. Garantör ülke, anlaşma veya sözleşmenin taraflarından biri ise, bu durumda anlaşma veya sözleşmenin bir parçası olarak garantörlük taahhüt eder.

Haberin Devamı

Garantör ülke kavramı, uluslararası ilişkilerde ve anlaşmalarda, belirli bir taahhüdün veya anlaşmanın uygulanmasını temin etmek amacıyla sorumluluk üstlenen ülkeyi ifade eder. Genellikle barış anlaşmaları, sınır anlaşmaları veya diğer uluslararası anlaşmalarda, belirli bir tarafın anlaşma şartlarını yerine getirmesini garanti altına almak için bir veya birden fazla ülke bu rolü üstlenir.