Süper Lig maçları ertelendi mi? Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Adana Demirspor maçları ne zaman oynanacak? TFF'den lig maçları için açıklama...

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig maçları ertelendi mi Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Adana Demirspor maçları ne zaman oynanacak TFFden lig maçları için açıklama...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 07:15

Süper Lig maçları ertelendi mi, sorusunun yanıtı merak ediliyor. Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri Molde, Twente, Dinamo Kiev ve Genk’in rövanş maçları öncesi oynayacakları ulusal lig maçları ertelendi. Öte yandan TFF'den yapılan açıklamada bu hafta içi Avrupa kupalarında kritik maçlara çıkacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Adana Demirspor'un hafta sonu oynayacağı karşılaşmaların da ertelendiği bildirildi. İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının rakiplerinin rövanş maçları öncesi liglerinde oynayacakları mücadeleler ileri bir tarihe ertelendi. Galatasaray ile karşılaşacak Norveç ekibi Molde'nin ulusal liginde Viking ile bu hafta oynayacağı maç, 30 Eylül Cumartesi gününe alınırken, Beşiktaş ile karşılaşacak Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in 27 Ağustos Pazar günü ligde Veres Rivne ile oynayacağı mücadele ileri bir tarihe ertelendi.

Fenerbahçe'nin rakibi Hollanda takımı Twente’nin ligde Vitesse'yi konuk edeceği karşılaşma da 27 Eylül Çarşamba gününe alınırken, Adana Demirspor ile karşılaşacak Belçika kulübü Genk'in ligde Club Brugge ile 27 Ağustos Pazar günü deplasmanda yapacağı müsabaka ileri bir tarihe ertelendi.

TFF AVRUPA TEMSİLCİLERİMİZİN MAÇLARINI ERTELEDİ 

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un bu hafta oynayacağı maçları erteledi.

TFF yaptığı açıklamayla dört takımımızın hafta sonu oynayacağı karşılaşmaların ileri bir tarihte gerçekleşeceğini duyurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor kulüplerimiz başarılı bir performans göstererek Play Off turuna yükselmişlerdir. Play Off turu, kulüplerimizin grup müsabakalarına kalabilmeleri, ülke futbolumuza katacağı değerler ve ülke puanı açısından oldukça önemli bir aşamadır. Bu sebeple Federasyonumuzca kulüplerimizin bu hafta sonu oynayacağı lig müsabakalarının ertelenmesinin faydalı olacağı değerlendirilmiştir.

Kulüplerimizin Play Off turundaki rakiplerinin de bu hafta sonu oynayacakları lig müsabakalarının ilgili Federasyonlar tarafından ertelenmiş olması da dikkate alındığında, Federasyonumuzun UEFA Kupalarında mücadele eden dört kulübümüzün bu hafta sonu oynayacakları lig müsabakalarının ertelenmesi yönündeki kararı, bu kulüplerimiz tarafından da olumlu karşılanmıştır.

Yukarıda izah olunan nedenlerle bu hafta sonu oynanması gereken İstanbulspor - Galatasaray, Fenerbahçe - RAMS Başakşehir FK ve Yukatel Adana Demirspor - Beşiktaş müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Müsabakaların gün ve saatleri daha sonra ilan edilecektir.

Haberin Devamı

Bu vesileyle alınacak her ülke puanının oldukça önemli olduğu bu sezonda, Play Off turunda oynayacakları müsabakalarda kulüplerimize başarılar dileriz.

HAFTA İÇİ AVRUPA MESAİSİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında 23 Ağustos Çarşamba akşamı Molde'ye konuk olacak. Fenerbahçe, 24 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.00'da Hollanda ekibi FC Twente'yi Ülker Stadyumu'nda konuk edecek.

Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi play-off maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Romanya'nın başkenti Bükreş'te karşı karşıya gelecek. Adana Demirspor ise, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Belçika'nın Genk takımıyla ilk maçı deplasmanda oynayacak. Karşılaşma 24 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'da başlayacak.
ERTELENEN MAÇLAR

Haberin Devamı

Süper Lig'de Cumartesi günü oynanması planlanan İstanbulspor - Galatasaray maçı, pazar günkü Fenerbahçe - Başakşehir mücadelesi ve takvimde pazartesi gözüken Adana Demirspor - Beşiktaş karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan Hollanda'da Fenerbahçe'nin rakibi Twente, Belçika'da ise Adana Demirspor'un rakibi Genk'in lig maçları bu hafta ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası: