Fitre 1 günlük mü verilir? Fitre verirken kaç gün hesaplanmalı?

Güncelleme Tarihi:

Fitre 1 günlük mü verilir Fitre verirken kaç gün hesaplanmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 13:13

Fitre 1 günlük mü verilir sorusu, ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Fitre, Ramazan ayının sonunda, zekât verme şartlarını taşıyan Müslümanlar tarafından verilen bir sadakadır. Fitre, kişinin kendi geçimini sağladığından emin olduğu durumda, kendisi ve ailesi için verilir. Peki, Fitre 1 günlük mü verilir? Fitre verirken kaç gün hesaplanmalı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması suretiyle onun bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.

Günümüzde fıtır sadakası miktarının belirlenmesinde, kişinin bir günlük (iki öğün) normal gıda ihtiyacını karşılayacak miktarın ölçü alınması daha uygundur.

Kişi dinen zengin sayılanlara, usûlüne (anne, baba, dedeler ve nineler), fürûuna (çocuk ve torunlar) ve eşine fıtır sadakası veremez.

Fitreler bir fakire verilebileceği gibi birkaç fakire de dağıtılabilir (Merğinânî, el-Hidâye, 2/224). Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.