Ereğli Belediyesi hangi partide? Konya Ereğli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Ereğli yerel seçim sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Ereğli Belediyesi hangi partide Konya Ereğli Belediye Başkanı kimdir 2019 Ereğli yerel seçim sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 23:50

Ereğli Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Ereğli yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Peki, Konya Ereğli Belediyesi hangi partide? Ereğli Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Konya Ereğli Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Ereğli Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Ereğli yerel seçim sonuçları 2019!

EREĞLİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Ereğli için 103.913 oy kullanıldı.Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu %36,05 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. 

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN OPRUÇU KİMDİR?

Hüseyin Opruçku 1958’de Ereğli’de dünyaya geldi. İlköğretim ve ortaöğretimini Ereğli’de tamamlayan.Hüseyin Oprukçu İvriz Öğretmen Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamlandıktan sonra, aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsün de Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Haberin Devamı

İş hayatına Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmetler personeli olarak başladıktan sonra, Kamu İşverenleri Sendikasında Uzman olarak devam etmiştir. Etibank Genel Müdürlüğünde kamu hizmeti ve görevlerinde bulunan Oprukçu bu kurumda müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı görevlerini ifa etmiştir.

2009 yerel seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanı görevini 2014 yılına kadar sürdürmüştür. Belediyecilik hizmet ve çalışmalarına Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak sürdürmüştür. 

Tekrar Belediye Başkanı olarak 31 Mart 2019 te Ereğli Belediye Başkanı Seçildi. 

Hüseyin OPRUKÇU Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Konya Ereğli seçim sonuçları

Konya Seçim Sonuçları

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları